Čokoládovo-pomarančové muffiny
Info:
Úvod:
Stvorené na nedeľu. Intenzívne čokoládové s dotykom pomaranča. Vďaka syru ricotta sú nadýchané, jemné a vláčne + sú obohatené o čokoládový proteín pre väčší obsah bielkovín! Nedeľa je deň, kedy si my doprajeme niečo viac, tak dúfam, že ste si dopriali aj vy.
Neoľutujete. 😉
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a formu vyložila papierovými košíčkami na muffiny.
V jednej miske som si vymiešala dohladka (najlepšie elektrickými metličkami) ricottu, vajcia, kokosový olej, cukor, med, šťavu a kôru z pomaranča.
V druhej miske som si zmiešala špaldovú múku, ovsené vločky, práškové kakao, čokoládový proteín, prášok do pečiva a škoricu. Suchú zmes som postupne primiešavala varechou do mokrej zmesi, dokiaľ sa všetko pekne neprepojilo.
Muffinové košíčky som plnila do ¾. Nakoniec som na vrch posypala kúsky horkej čokolády a piekla cca 30-35 minút.
Dobrú chuť! 🙂