Čokoládovo-pomarančové muffiny
Výživové Hodnoty:
12 porcií / ks
50 minút
1 ks obsahuje:
249 kcal
28 g sacharidov
10 g tuku
12 g bielkovín
Popis:
Stvorené na nedeľu. Intenzívne čokoládové s dotykom pomaranča. Vďaka syru ricotta sú nadýchané, jemné a vláčne + sú obohatené o čokoládový proteín pre väčší obsah bielkovín! Nedeľa je deň, kedy si my doprajeme niečo viac, tak dúfam, že ste si dopriali aj vy.Neoľutujete. ;)
Suroviny:
1/2
šálky
trstinový cukor
1
ČL
mletá škorica
2
PL
med/javorový sirup/agave
1/2
šálky
ovsené vločky jemné
1 a 1/3
šálky
špaldová múka hladká
1/3
šálky
práškové kakao
1
balenie
kypriaci prášok do pečiva
1/2
šálky
nasekaná kvalitná horká čokoláda
1
odmerka (30g)
proteínový prášok
2
ks
vajce
4
ČL
pomarančová kôra
1
šálka
ricotta
3
PL
rozpustený kokosový olej
1/2
šálky
čerstvá pomarančová šťava
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a formu vyložila papierovými košíčkami na muffiny.
V jednej miske som si vymiešala dohladka (najlepšie elektrickými metličkami) ricottu, vajcia, kokosový olej, cukor, med, šťavu a kôru z pomaranča.
V druhej miske som si zmiešala špaldovú múku, ovsené vločky, práškové kakao, čokoládový proteín, prášok do pečiva a škoricu. Suchú zmes som postupne primiešavala varechou do mokrej zmesi, dokiaľ sa všetko pekne neprepojilo.
Muffinové košíčky som plnila do ¾. Nakoniec som na vrch posypala kúsky horkej čokolády a piekla cca 30-35 minút.
Dobrú chuť! 🙂