Jahodové “prepadnutie”

Info:

1 porcia
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 25 minút
Príprava spolu: 30 minút
1 porcia obsahuje:
265 kcal
Sacharidy: 45 g
Tuky: 5 g
Bielkoviny: 8 g

Úvod:

Počuli ste niekedy o dezerte s týmto názvom? 🙂 Je to svieži dezert kde sa ovsené halušky dusia pod pokrievkou na vrchole jahodovej omáčky. Výsledok sú jemné ovsené halušky preliate jahodami. Vychladíme a naservírujeme s kopčekom gréckeho jogurtu alebo kokosového krému.

Stvorené pre jarné obdobie. 😉

Použiť môžete akékoľvek ovocie, ako maliny, čučoriedky…

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Ovsené halušky:
● soľ - štipka - -
● mlieko 0,5% - 1/4 šálky -
● ovsená múka - 1/3 šálky -
● kokosový olej - 1/2 PL -
● kypriaci prášok do pečiva - 1/2 ČL -
● kokosový cukor - 1/2 PL -
Jahodová omáčka:
● vanilkový extrakt - 1/2 ČL -
● voda - 1/4 šálky -
● kokosový cukor - 1/2-1 PL -
● čerstvé jahody - 1 šálka -

Postup:

Ovsené halušky-V miske som si premiešala ovsenú múku (môžete použiť aj pohánkovú alebo akúkoľvek celozrnnú múku), kokosový cukor, prášok do pečiva a soľ. Následne som prstami vmiešala kokosový olej (najlepšie je, ak má izbovú teplotu) a nakoniec priliala mlieko a vymiešala cesto.

Jahodová omáčka- všetky suroviny som pridala do menšieho hrnca a priviedla k varu (jahody som mierne popučila). Potom som plameň stíšila na minimum a polievkovou lyžicou do jahodovej omáčky som spustila 2 väčšie halušky (knedle).

Varila som 20-25 minút pod pokrievkou.

Dobrú chuť. 🙂