Jahodové “prepadnutie”
Info:
Úvod:
Počuli ste niekedy o dezerte s týmto názvom? 🙂 Je to svieži dezert kde sa ovsené halušky dusia pod pokrievkou na vrchole jahodovej omáčky. Výsledok sú jemné ovsené halušky preliate jahodami. Vychladíme a naservírujeme s kopčekom gréckeho jogurtu alebo kokosového krému.
Stvorené pre jarné obdobie. 😉
Použiť môžete akékoľvek ovocie, ako maliny, čučoriedky…
Suroviny:
Postup:
Ovsené halušky-V miske som si premiešala ovsenú múku (môžete použiť aj pohánkovú alebo akúkoľvek celozrnnú múku), kokosový cukor, prášok do pečiva a soľ. Následne som prstami vmiešala kokosový olej (najlepšie je, ak má izbovú teplotu) a nakoniec priliala mlieko a vymiešala cesto.
Jahodová omáčka- všetky suroviny som pridala do menšieho hrnca a priviedla k varu (jahody som mierne popučila). Potom som plameň stíšila na minimum a polievkovou lyžicou do jahodovej omáčky som spustila 2 väčšie halušky (knedle).
Varila som 20-25 minút pod pokrievkou.
Dobrú chuť. 🙂