Jahodové "prepadnutie"
Výživové Hodnoty:
1 porcií / ks
30 minút
1 porcia obsahuje:
265 kcal
45 g sacharidov
5 g tuku
8 g bielkovín
Popis:
Počuli ste niekedy o dezerte s týmto názvom? :) Je to svieži dezert kde sa ovsené halušky dusia pod pokrievkou na vrchole jahodovej omáčky. Výsledok sú jemné ovsené halušky preliate jahodami. Vychladíme a naservírujeme s kopčekom gréckeho jogurtu alebo kokosového krému.Stvorené pre jarné obdobie. ;)Použiť môžete akékoľvek ovocie, ako maliny, čučoriedky...
Suroviny:
Ovsené halušky:
štipka
-
soľ
1/4
šálky
mlieko 0,5%
1/3
šálky
ovsená múka
1/2
PL
kokosový olej
1/2
ČL
kypriaci prášok do pečiva
1/2
PL
kokosový cukor
Jahodová omáčka:
1/2
ČL
vanilkový extrakt
1/4
šálky
voda
1/2-1
PL
kokosový cukor
1
šálka
čerstvé jahody
Postup:
Ovsené halušky-V miske som si premiešala ovsenú múku (môžete použiť aj pohánkovú alebo akúkoľvek celozrnnú múku), kokosový cukor, prášok do pečiva a soľ. Následne som prstami vmiešala kokosový olej (najlepšie je, ak má izbovú teplotu) a nakoniec priliala mlieko a vymiešala cesto.
Jahodová omáčka- všetky suroviny som pridala do menšieho hrnca a priviedla k varu (jahody som mierne popučila). Potom som plameň stíšila na minimum a polievkovou lyžicou do jahodovej omáčky som spustila 2 väčšie halušky (knedle).
Varila som 20-25 minút pod pokrievkou.
Dobrú chuť. 🙂