Ovsené škoricovo-hrozienkové slimáky
Info:
Úvod:
Určite na každého príde chuť na niečo sladké, že? 🙂
Čo takto “zhrešiť” týmito voňavými škoricovými slimáčikmi? Mäkké, vláčne, nadýchané a hlavne obsahujú samé skvelé a zdravé prísady!
Nielenže sú výborné, ale sú aj rýchle na prípravu. Žiadne kysnutie, žiadne čakanie. Musíte si ich určite pripraviť! Nielenže potešíte seba, ale aj vaše detičky si ich obľúbia. 😉
Suroviny:
Postup:
Cesto-V miske som si vymiešala tvaroh, jogurt, kokosový cukor, kokosový olej a vanilku dohladka. V ďalšej miske som si zmiešala preosiatu múku (dôležité!) s práškom do pečiva, jedlou sódou a soľou. Suchú zmes som pomaly vysypala do mokrej zmesi a zľahka premiešala rukami. Potom som cesto vybrala a ďalej spracovala na pomúčenej doske (cesto dlho nemieste a netlačte moc naňho, výsledok potom bude tvrdé a ťažké cesto). Cesto som rozvaľkala do hrubšieho obdĺžnika.
Plnka-Všetky suroviny som si zmiešala v malej miske, okrem hrozienok. Pomocou lyžice som zmes potrela po dĺžke cesta a posypala hrozienkami. Cesto začnite rolovať od širšej časti. Ostrým nožíkom som odkrojila konce a potom cesto rozkrájala na 10 rovnakých častí. Slimáky som poukladala na vymastenú okrúhlu formu tesne vedľa seba (ako na fotke), tak zabránite aby slimáky neboli moc veľké a mali svoj tvar. Ak nemáte okrúhlu formu môžete ich uložiť do muffinovej formy. Piekla som cca 30 minút pri 200 stupňoch.
Dobrú chuť! 🙂