Mocha čokoládový dezert z ricotty

Info:

4 porcie
Predpríprava:
Príprava: 15 minút
Príprava spolu: 15 minút
Chladenie: 120minút
1 porcia obsahuje:
227 kcal
Sacharidy: 34 g
Tuky: 10 g
Bielkoviny: 15 g

Úvod:

Keď mám chuť na sladké, tak si vyberám (:D 😀 :D) !

Ale nie, keď mám chuť na sladké, tak si väčšinou vyberám dezerty, ktoré ma nenútia stráviť v kuchyni hodiny a hodiny času. Toto je recept, ktorý tomu ideálne zodpovedá. Chutí ako zmrzlina, alebo puding. Len to má asi o tretinu menej kalóri. Ricotta sa do tohto receptu skvele hodí. Dezert je potom pekne nadýchaný.

A povedzte mi, ktorý dezert nechutí dobre, kde je čokoláda? Tento dezert nepoteší len vás, ale aj vašich blízkych, či vaše drahé polovičky. 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● med/javorový sirup/agave - 1/3 šálky -
● 0% grécky jogurt - 1 šálka -
● práškové kakao - 1/2 šálky -
● vanilkový extrakt - 1 ČL -
● syru ricotta - 2 balenia (200g) -
● rozpustná káva - 1 - 2 ČL -

Postup:

Do mixéra som pridala ricottu, jogurt (najlepšie gazdovský alebo grécky jogurt), práškové kakao, med, vanilkový extrakt, kávu a mixovala som, dokiaľ mi nevznikla hladká konzistencia.

Túto zmes som rozdelila rovnomerne do 4 misiek a chladila aspoň 2 hodiny. Pred servírovaním som vrch posypala strúhanou horkou čokoládou.

Dobrú chuť! 🙂