Mocha čokoládový dezert z ricotty
Výživové Hodnoty:
4 porcií / ks
15 minút
1 porcia obsahuje:
227 kcal
34 g sacharidov
10 g tuku
15 g bielkovín
Popis:
Keď mám chuť na sladké, tak si vyberám (:D :D :D) !Ale nie, keď mám chuť na sladké, tak si väčšinou vyberám dezerty, ktoré ma nenútia stráviť v kuchyni hodiny a hodiny času. Toto je recept, ktorý tomu ideálne zodpovedá. Chutí ako zmrzlina, alebo puding. Len to má asi o tretinu menej kalóri. Ricotta sa do tohto receptu skvele hodí. Dezert je potom pekne nadýchaný.A povedzte mi, ktorý dezert nechutí dobre, kde je čokoláda? Tento dezert nepoteší len vás, ale aj vašich blízkych, či vaše drahé polovičky. ;)
Suroviny:
1/3
šálky
med/javorový sirup/agave
1
šálka
0% grécky jogurt
1/2
šálky
práškové kakao
1
ČL
vanilkový extrakt
2
balenia (200g)
syru ricotta
1 - 2
ČL
rozpustná káva
Postup:
Do mixéra som pridala ricottu, jogurt (najlepšie gazdovský alebo grécky jogurt), práškové kakao, med, vanilkový extrakt, kávu a mixovala som, dokiaľ mi nevznikla hladká konzistencia.
Túto zmes som rozdelila rovnomerne do 4 misiek a chladila aspoň 2 hodiny. Pred servírovaním som vrch posypala strúhanou horkou čokoládou.
Dobrú chuť! 🙂