Datlovo-mandlové scones
Info:
Úvod:
Vláčne a krehké scones nabité chrumkavými orechmi a sladkými datlami s vôňou škorice. Sú ideálnym doplnkom k vašej rannej káve alebo čaju.
Tajomstvo týchto skvelých trojuholníčkov je, že cesto nebudete dlho miesiť a stláčať, ale treba ho zľahka a jemne premiesiť . A hlavne piecť v dobre rozohriatej rúre. Ak budete cesto miesiť dlho a pevne stláčať, tak máte zaručené, že scones budú tvrdé.
Pred podávaním polejte trochou javorovým sirupom alebo podávajte s gréckym jogurtom pre extra pôžitok. 😉
Suroviny:
Postup:
V mise som si zmiešala múku, cukor, prášok do pečiva, škoricu a soľ. Potom som pridala maslo ghee a prstami vmiešavala do múky, dokiaľ sa mi nespravilo drobivé cesto. V druhej miske som si vymiešala vajcia s mliekom a pridala do suchej zmesi. Zmes som znova dobre premiešala.
Nakoniec som vmiešala datle nakrájané na menšie kúsky a plátky mandlí, ktoré som pred tým opiekla nasucho na panvici do zlatista.
Ja osobne to robím tak, že tortovú formu vyložím papierom na pečenie, cesto vylejem do formy a po upečení krájam na 8 trojuhoľníčkov.
Piekla som 25 minút pri 200 stupňoch. Ak budú na vrchu jemne hnedé sú hotové. Podávame najlepšie ešte teplé.
Dobrú chuť!