Jesenný gaštanový koláč – bez lepku a bez laktózy
Výživové Hodnoty:
12 porcií / ks
60 minút
1 ks obsahuje:
225 kcal
19 g sacharidov
17 g tuku
6 g bielkovín
Popis:
Vedeli ste, že gaštany sú jediné orechy, ktoré obsahujú vitamín C? A vedeli ste, že koláč bez lepku a bez laktózy môže chutiť fantasticky? ;) Máme tu dôkaz! Každý kúsok tohto gaštanového koláča je pekne krehký, vláčny, bohato gaštanový a lieskovo orieškový. :) Čo viac môže pripomínať farebnú jeseň ako gaštany? Neváhajte a pustite sa ihneď do prípravy! :)
Recept na domáce gaštanové pyré nájdete na stránke.
Suroviny:
štipka
-
soľ
1
ČL
mletá škorica
1/3
šálky
kokosový olej
1
ČL
kypriaci prášok do pečiva
1 a 1/3
šálky
lieskové orechy
4
ks
vajce
-
-
kôra z 1 citróna
1/3
šálky
kokosový cukor
500
g
gaštanové pyré
Postup:
Žĺtka som si oddelila od bielkov do dvoch misiek. Bielka som si dala nachvíľu bokom. Do žĺtkov som pridala kokosový cukor a vyšľahala elektrickými metličkami dopenista. Následne som pridala rozpustený kokosový olej a zľahka premiešala. Potom som pridala gaštanové pyré, pomleté lieskové orechy, kypriaci prášok do pečiva, škoricu, citrónovú kôru a dobre premiešala (zmes bude hutnejšia, ale po pridaní snehu z bielkov zmes zredne). Teraz som si z bielkov a štipki soli vyšľahala tuhý sneh a pridala do predpripravenej zmesi. Zmes som vyliala do tortovej okrúhlej formy (26 cm) zľahka vymazanej kokosovým olejom a na vrch posypala kúsky gaštanov. Piekla som 40-45 minút pri 180 stupňoch.
Dobrú chuť.