
Jesenný gaštanový koláč – bez lepku a bez laktózy
Info:
Úvod:
Vedeli ste, že gaštany sú jediné orechy, ktoré obsahujú vitamín C? A vedeli ste, že koláč bez lepku a bez laktózy môže chutiť fantasticky? 😉 Máme tu dôkaz! Každý kúsok tohto gaštanového koláča je pekne krehký, vláčny, bohato gaštanový a lieskovo orieškový. 🙂 Čo viac môže pripomínať farebnú jeseň ako gaštany? Neváhajte a pustite sa ihneď do prípravy! 🙂
Recept na domáce gaštanové pyré nájdete na stránke.

Suroviny:
Postup:
Žĺtka som si oddelila od bielkov do dvoch misiek. Bielka som si dala nachvíľu bokom. Do žĺtkov som pridala kokosový cukor a vyšľahala elektrickými metličkami dopenista. Následne som pridala rozpustený kokosový olej a zľahka premiešala. Potom som pridala gaštanové pyré, pomleté lieskové orechy, kypriaci prášok do pečiva, škoricu, citrónovú kôru a dobre premiešala (zmes bude hutnejšia, ale po pridaní snehu z bielkov zmes zredne). Teraz som si z bielkov a štipki soli vyšľahala tuhý sneh a pridala do predpripravenej zmesi. Zmes som vyliala do tortovej okrúhlej formy (26 cm) zľahka vymazanej kokosovým olejom a na vrch posypala kúsky gaštanov. Piekla som 40-45 minút pri 180 stupňoch.
Dobrú chuť.