0693. Jesenný gaštanový koláč – bez lepku a bez laktózy_03

Jesenný gaštanový koláč – bez lepku a bez laktózy

Výživové Hodnoty:

12 porcií / ks
60 minút
1 ks obsahuje:
225 kcal
19 g sacharidov
17 g tuku
6 g bielkovín

Popis:

Vedeli ste, že gaštany sú jediné orechy, ktoré obsahujú vitamín C? A vedeli ste, že koláč bez lepku a bez laktózy môže chutiť fantasticky? ;) Máme tu dôkaz! Každý kúsok tohto gaštanového koláča je pekne krehký, vláčny, bohato gaštanový a lieskovo orieškový. :) Čo viac môže pripomínať farebnú jeseň ako gaštany? Neváhajte a pustite sa ihneď do prípravy! :) Recept na domáce gaštanové pyré nájdete na stránke.
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

štipka - soľ
1 ČL mletá škorica
1/3 šálky kokosový olej
1 ČL kypriaci prášok do pečiva
1 a 1/3 šálky lieskové orechy
4 ks vajce
- - kôra z 1 citróna
1/3 šálky kokosový cukor
500 g gaštanové pyré

Postup:

Žĺtka som si oddelila od bielkov do dvoch misiek. Bielka som si dala nachvíľu bokom. Do žĺtkov som pridala kokosový cukor a vyšľahala elektrickými metličkami dopenista. Následne som pridala rozpustený kokosový olej a zľahka premiešala. Potom som pridala gaštanové pyré, pomleté lieskové orechy, kypriaci prášok do pečiva, škoricu, citrónovú kôru a dobre premiešala (zmes bude hutnejšia, ale po pridaní snehu z bielkov zmes zredne). Teraz som si z bielkov a štipki soli vyšľahala tuhý sneh a pridala do predpripravenej zmesi. Zmes som vyliala do tortovej okrúhlej formy (26 cm) zľahka vymazanej kokosovým olejom a na vrch posypala kúsky gaštanov. Piekla som 40-45 minút pri 180 stupňoch.

Dobrú chuť.

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky