Medová torta bez múky na štýl marlenky

Info:

12 ks
Predpríprava: 20 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 50 minút
1 ks obsahuje:
285 kcal
Sacharidy: 34 g
Tuky: 9 g
Bielkoviny: 12 g
Fit Knihy Fitness Guru Recepty
Fit Knihy Fitness Guru Recepty

Úvod:

Zdravá domáca marlenka, ktorá nie je vôbec pracná a zvládne ju každý! 😉 Krehká, mäkká, voňavá po perníčkoch. Neobsahuje žiadnu múku, biely cukor ani pridaný tuk. Už sa len zahryznúť a nechať sa unášať. U nás 12/10. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

1/2 šálky - trstinový cukor
2 PL - med/javorový sirup/agave
3 šálky - ovsené vločky
1/2 ČL - kypriaci prášok do pečiva
1/2 šálky - akékoľvek mlieko
2 ks - vajce
2 ČL - perníkové korenie
5 PL - nasekané vlašské orechy
3 PL - med/javorový sirup/agave
3 PL - trstinový cukor
1 šálka - ricotta
2 šálky - odtučnený tvaroh jemný
- - - mletá škorica
- - - hrsť vlašských orechov
- - - upečené cesto

Postup:

Cesto- Ovsené vločky, trstinový cukor, vlašské orechy, kypriaci prášok do pečiva a perníkové korenie som pridala do mixéra a vymixovala na jemnú múčku. Zmes som premiestnila do misy, pridala vaječné žĺtka (bielka nevyhadzovať), med, mlieko a vymiešala mierne hustú zmes. Z bielok som vyšľahala tuhý sneh a vmiešala do ovsenej zmesi.
Rúru som si predohriala na 180 stupňov. Plech som vyložila papierom na pečenie a pomocou okrúhlej formy som nakreslila kruh. Vždy som pridala 3 polievkové lyžice zmesi a tvorila okrúhle pláty podľa šablóny (zmes môže mierne zhustnúť vďaka vločkám, pridajte potom ešte trochu mlieka a priemiešajte). Každý plát som piekla približne 10 minút (ja osobne som piekla dva plechy naraz, aby mi to netrvalo dlho, môžete použiť aj ventilátor pri pečení, keď pečiete dva naraz). V mise mi ostalo ešte trochu zmesi, ktorú som rozotrela na pečiaci papier a upiekla (tá pôjde na vrch ako posýpka). Pláty som nechala úplne vychladnúť a opatrne odstránila papier na pečenie (najlepšie je si plát prevrátiť na druhú stranu, a tak odlepovať papier na pečenie).

Plnka- Suroviny na plnku som elektrickými metličkami vyšľahala dohladka.

Na väčší okrúhly tanier som položila jeden plát a rozotrela plnku. Potom som uložila další plát a opäť rozotrela plnku. Takto som opakovala s ďalšími dvoma plátmi. Plnku som nakoniec rozotrela na vrch a aj po bokoch.

Posýpka- Upečené cesto som rozmrvila do mixéra, pridala vlašské orechy, škoricu a rozmixovala najemno. S touto zmesou som posypala vrch aj boky marlenky.

Marlenku som odložila na hodinku do chladničky.

Dobrú chuť.

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy