Nepečené ovseno-orechové štvorčeky s ovocím
Info:
Úvod:
Základ tvoria sladké datle, maslové vlašské orechy a obľúbené ovsené vločky s dotykom kokosového oleja a náplň tvorí jednoducho bio ovocný lekvár. Ak máte domáci, použite ten alebo pomixujte obľúbené ovocie na hladkú konzistenciu pridajte chia semienka, doslaďte podľa seba a nechajte odpočívať, dokiaľ chia semienka nevytvoria gél. 😉
Dezert je bleskovo pripravený a tak dobrý! Najlepšie chutí dobre vychladený. Toto je jeden z tých receptov, ktorý si môžete dokonale vychutnať na raňajky, na desiatu či ako dezert! 🙂
Suroviny:
Postup:
Menší a hlbší plech (31×24 cm) som si vyložila papierom na pečenie. V mixéri som si datle spolu s kokosovým olejom rozmixovala na pastu a premiestnila do hlbokej misky. Potom som si taktiež ovsené vločky a orechy rozmixovala na “múku” a pridala k datliam. Nakoniec som posypala škoricou a rukami vypracovala lepivé a hrudkové cesto (malo by držať pekne po kope).
Približne 3/4 šálky cesta som si odložila na bok. Zvyšné cesto som pritlačila na spodok plechu a potrela bio lekvárom. Zostávajúce 3/4 šálky cesta som posypala na vrch lekváru a mierne pritlačila.
Hotový koláč som dala chladiť aspoň na 1 hodinu do chladničky a potom rozkrájala na 12 štvorčekov. Skladujeme v chladničke v uzatvorenej umelej nádobe, ale myslím si, že to nebude treba, za chvíľu bude preč! Verte mi. 😉
Dobrú chuť!