Jogurtovo-ríbezľové muffiny
Výživové Hodnoty:
12 porcií / ks
50 minút
1 ks obsahuje:
180 kcal
30 g sacharidov
4 g tuku
4 g bielkovín
Popis:
Dnes prvá várka ríbezlí pooberaná a je nedeľa, takže chcelo to čo? Predsa nedeľný sladký koláč! :)Rozhodla som sa pre rýchly, ale zároveň veľmi chutný recept, ktorý je pre väčšinu z nás obľúbený. Muffiny. Pridala som k nim jogurt, aby boli pekne vláčne a ríbezle im dodali pekne sladko-trpkastú chuť. Skvelé využitie prvých ríbezlí.Ríbezle a zdravie...
Ríbezle sú plné vitamínu C. Aby sme si pokryli svoju dávku tohto potrebného vitamínu, stačí zjesť štyridsať bobuliek. Ďalej obsahujú vitamín A, ktorý významne chráni imunitu a niacín, vitamín, ktorý je dôležitý pre nervy. Okrem toho všetkého aj draslík, vápnik, železo, horčík a mangán. Kto teda konzumuje ríbezle vo veľkom množstve a často (alebo si ich aspoň dopraje v lete), mal by byť vitálny, koncentrovaný a sršať dobrou náladou. :)
Suroviny:
3/4
šálky
trstinový cukor
1
ČL
mletá škorica
2
šálky
špaldová múka hladká
1
šálka
biely jogurt
1
ČL
jedlá sóda
1
ČL
vanilkový extrakt
2
ks
vajce
1/4
šálky
rozpustený kokosový olej
1
šálka
čerstvé ríbezle
Postup:
V jednej miske som si zmiešala suché suroviny (múku, cukor, jedlú sódu a škoricu). V druhej miske som si zmiešala mokré suroviny (vajcia, jogurt, olej a vanilkový extrakt).
Mokrú zmes som vyliala do suchej zmesi a dobre vymiešala. Nakoniec som zľahka primiešala ríbezle a plnila formu na muffiny. Vrch muffinov som posypala ešte s extra dávkou ríbezlí. Piekla som 30 minút pri 180 stupňoch.
Dobrú chuť! 🙂