Jogurtovo-ríbezľové muffiny

Info:

12 ks
Predpríprava: 20 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 50 minút
1 ks obsahuje:
180 kcal
Sacharidy: 30 g
Tuky: 4 g
Bielkoviny: 4 g

Úvod:

Dnes prvá várka ríbezlí pooberaná a je nedeľa, takže chcelo to čo? Predsa nedeľný sladký koláč! 🙂

Rozhodla som sa pre rýchly, ale zároveň veľmi chutný recept, ktorý je pre väčšinu z nás obľúbený. Muffiny. Pridala som k nim jogurt, aby boli pekne vláčne a ríbezle im dodali pekne sladko-trpkastú chuť. Skvelé využitie prvých ríbezlí.

Ríbezle a zdravie…
Ríbezle sú plné vitamínu C. Aby sme si pokryli svoju dávku tohto potrebného vitamínu, stačí zjesť štyridsať bobuliek. Ďalej obsahujú vitamín A, ktorý významne chráni imunitu a niacín, vitamín, ktorý je dôležitý pre nervy. Okrem toho všetkého aj draslík, vápnik, železo, horčík a mangán. Kto teda konzumuje ríbezle vo veľkom množstve a často (alebo si ich aspoň dopraje v lete), mal by byť vitálny, koncentrovaný a sršať dobrou náladou. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● trstinový cukor - 3/4 šálky -
● mletá škorica - 1 ČL -
● špaldová múka hladká - 2 šálky -
● biely jogurt - 1 šálka -
● jedlá sóda - 1 ČL -
● vanilkový extrakt - 1 ČL -
● vajce - 2 ks -
● rozpustený kokosový olej - 1/4 šálky -
● čerstvé ríbezle - 1 šálka -

Postup:

V jednej miske som si zmiešala suché suroviny (múku, cukor, jedlú sódu a škoricu). V druhej miske som si zmiešala mokré suroviny (vajcia, jogurt, olej a vanilkový extrakt).

Mokrú zmes som vyliala do suchej zmesi a dobre vymiešala. Nakoniec som zľahka primiešala ríbezle a plnila formu na muffiny. Vrch muffinov som posypala ešte s extra dávkou ríbezlí. Piekla som 30 minút pri 180 stupňoch.

Dobrú chuť! 🙂