Maková bublanina s marhuľami

Maková bublanina s marhuľami

Výživové Hodnoty:

16 porcií / ks
30 minút
1 ks obsahuje:
199 kcal
19 g sacharidov
9 g tuku
5 g bielkovín

Popis:

Bublanina patrí neodmysliteľne na stôl, keď ovocie v záhradách dozrieva. Milujeme ju kvôli rýchlosti, jednoduchosti a hlavne chuti. Krehké piškotové cesto s kopou čerstvého ovocia. Našu sme obohatili o chrumkavý mak a šťavnaté marhule. :) K príprave tejto jednoduchej hrnčekovej bublaniny budete potrebovať okrem plechu na pečenie iba jednu misku a jednu metličku na miešanie. Nebojte sa použiť mix akéhokoľvek ovocia, ktoré je momentálne v sezóne.
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

1 šálka trstinový cukor
1 balenie kypriaci prášok do pečiva
2 ks vajce
1/2 šálky rozpustený kokosový olej
1 šálka mletý mak
500-600 g zrelé marhule
2 šálky špaldová polohrubá múka
1 šálka makové mlieko/kravské mlieko 1,5 %

Postup:

Vajcia som si vyšľahala s trstinovým cukrom dopenista. Potom som pridala kokosový olej, makové mlieko/kravské mlieko, mak (môžete použiť 1/2 šálky mletého maku a druhú polku celého maku) a opäť vymiešala. Nakoniec som primiešala špaldovú múku s kypriacim práškom do pečiva. Cesto som vyliala na vymazaný plech (28x40cm) kokosovým olejom, na vrch poukladala nakrájané marhule a piekla 20 minút pri 180 stupňoch (preistotu skontrolujte špajdľou či je stred upečený). Po miernom vychladnutí som bublaninu nakrájala.

Dobrú chuť.

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky