Maková bublanina s marhuľami
Výživové Hodnoty:
16 porcií / ks
30 minút
1 ks obsahuje:
199 kcal
19 g sacharidov
9 g tuku
5 g bielkovín
Popis:
Bublanina patrí neodmysliteľne na stôl, keď ovocie v záhradách dozrieva. Milujeme ju kvôli rýchlosti, jednoduchosti a hlavne chuti. Krehké piškotové cesto s kopou čerstvého ovocia. Našu sme obohatili o chrumkavý mak a šťavnaté marhule. :)
K príprave tejto jednoduchej hrnčekovej bublaniny budete potrebovať okrem plechu na pečenie iba jednu misku a jednu metličku na miešanie. Nebojte sa použiť mix akéhokoľvek ovocia, ktoré je momentálne v sezóne.
Suroviny:
1
šálka
trstinový cukor
1
balenie
kypriaci prášok do pečiva
2
ks
vajce
1/2
šálky
rozpustený kokosový olej
1
šálka
mletý mak
500-600
g
zrelé marhule
2
šálky
špaldová polohrubá múka
1
šálka
makové mlieko/kravské mlieko 1,5 %
Postup:
Vajcia som si vyšľahala s trstinovým cukrom dopenista. Potom som pridala kokosový olej, makové mlieko/kravské mlieko, mak (môžete použiť 1/2 šálky mletého maku a druhú polku celého maku) a opäť vymiešala. Nakoniec som primiešala špaldovú múku s kypriacim práškom do pečiva. Cesto som vyliala na vymazaný plech (28x40cm) kokosovým olejom, na vrch poukladala nakrájané marhule a piekla 20 minút pri 180 stupňoch (preistotu skontrolujte špajdľou či je stred upečený). Po miernom vychladnutí som bublaninu nakrájala.
Dobrú chuť.