Maková bublanina s marhuľami
Info:
Úvod:
Bublanina patrí neodmysliteľne na stôl, keď ovocie v záhradách dozrieva. Milujeme ju kvôli rýchlosti, jednoduchosti a hlavne chuti. Krehké piškotové cesto s kopou čerstvého ovocia. Našu sme obohatili o chrumkavý mak a šťavnaté marhule. 🙂
K príprave tejto jednoduchej hrnčekovej bublaniny budete potrebovať okrem plechu na pečenie iba jednu misku a jednu metličku na miešanie. Nebojte sa použiť mix akéhokoľvek ovocia, ktoré je momentálne v sezóne.
Suroviny:
Postup:
Vajcia som si vyšľahala s trstinovým cukrom dopenista. Potom som pridala kokosový olej, makové mlieko/kravské mlieko, mak (môžete použiť 1/2 šálky mletého maku a druhú polku celého maku) a opäť vymiešala. Nakoniec som primiešala špaldovú múku s kypriacim práškom do pečiva. Cesto som vyliala na vymazaný plech (28x40cm) kokosovým olejom, na vrch poukladala nakrájané marhule a piekla 20 minút pri 180 stupňoch (preistotu skontrolujte špajdľou či je stred upečený). Po miernom vychladnutí som bublaninu nakrájala.
Dobrú chuť.