Čokoládový chlebík z červenej repy
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Postup:
Rúru som si najprv predhriala na 180 stupňov a formu vyložila papierom na pečenie. Na miernom ohni v hrnci som si zohriala spolu olej, med a pridala horkú čokoládu. Miešala som dokiaľ sa čokoláda nerozpustila a dala bokom. Následne som do hrnca pridala nastrúhanú cviklu, rumový extrakt a premiešala. V ďalšej miske som si vymiešala vajcia a pridala k cvikle. Potom som si zmiešala v ďalšej miske múku, kakao, prášok do pečiva, soľ a vysypala do hrnca s cviklou. Vymiešala som cesto a vyliala ho do formy na chlieb.
Piekla som 40-45 minút. Stred priebežne kontrolujte so špajdľou. Pred krájaním nechajte dobre vychladnúť (!), inak sa vám bude trúsiť.
Vrch posypte podľa vlastnej chuti a fantázií. Ja osobne som použila kokos a ovsené vločky. 🙂
Dobrú chuť!