
Čokoládový chlebík z červenej repy
Info:
Úvod:
Internet, časopisy, noviny, všade ma obklopujú články a recepty z červenej repy. áno, červená repa je veľmi zdravá a prináša nášmu telu veľa výživných látok, no väčšina z nás ju ignoruje. Nechutí každému, čo je škoda! Dnes prinášam trochu nezvyčajný recept, ako využiť cviklu…
Včera z našej záhrady som si priniesla cviklu a snažila sa pripraviť recept, pre tých, ktorí nie sú s ňou moc dobrí kamaráti (ale jasné, že aj pre tých, ktorým chutí! :). Zamaskovala som ju do tohto skvelého sladkého čokoládového chlebíku. Verte mi, že po cvikle ani stopy, vôbec nie je cítiť jej typická chuť! Cvikla robí tento chlebík len vláčnym, mäkkým a zdravším! 😉
Piekla som ho vo forme na chlieb (36×11 cm). Takto si ju určite zamilujete a navyše podporíte vaše zdravie!

Suroviny:
Postup:
Rúru som si najprv predhriala na 180 stupňov a formu vyložila papierom na pečenie. Na miernom ohni v hrnci som si zohriala spolu olej, med a pridala horkú čokoládu. Miešala som dokiaľ sa čokoláda nerozpustila a dala bokom. Následne som do hrnca pridala nastrúhanú cviklu, rumový extrakt a premiešala. V ďalšej miske som si vymiešala vajcia a pridala k cvikle. Potom som si zmiešala v ďalšej miske múku, kakao, prášok do pečiva, soľ a vysypala do hrnca s cviklou. Vymiešala som cesto a vyliala ho do formy na chlieb.
Piekla som 40-45 minút. Stred priebežne kontrolujte so špajdľou. Pred krájaním nechajte dobre vychladnúť (!), inak sa vám bude trúsiť.
Vrch posypte podľa vlastnej chuti a fantázií. Ja osobne som použila kokos a ovsené vločky. 🙂
Dobrú chuť!