Čokoládovo-kokosový koláč bez múky

Čokoládovo-kokosový koláč bez múky

Výživové Hodnoty:

12 porcií / ks
50 minút
1 ks (150g) obsahuje:
329 kcal
25 g sacharidov
19 g tuku
7 g bielkovín

Popis:

Ďalšia jedna z najlepších kombinácií chutí na svete akú poznám-ČOKOLáDA A KOKOS! Čokoládový základ je super jemný a má intenzívnu čokoládovú chuť. Koláč je zakončený bohatou kokosovou vrstvou, a potom sa celý koláč zaleje tmavou a lesklou čokoládovou polevou. Jednoducho tento koláč je neuveriteľne skvelý, chutný a zdravý! ;) A čo je na ňom ešte také skvelé? Neobsahuje lepok ani laktózu! :) Poslúži aj ako zdravá alternatíva na oslavách narodenín alebo iné mimoriadne udalosti.
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

Čokoládový základ:

štipka - soľ
1 ČL mletá škorica
1/3 šálky kokosové mlieko
1/2 šálky práškové kakao
2 ks vajce
3/4 šálky kokosový cukor
1 a 1/2 šálky pomleté vlašské orechy
2 PL rozpustený kokosový olej

Kokosová vrstva:

3-4 PL med/javorový sirup/agave
1/2 šálka mandľová múka
2 šálky sušený kokos
4-5 PL kokosové mlieko

Čokoládová poleva:

1/2 šálky kokosové mlieko
1/2 šálky nasekaná kvalitná horká čokoláda
1 PL - med/javorový sirup/agave (voliteľné)

Postup:

Rúru som si predhriala na 180 stupňov a tortovú formu (priemer 26 cm, výška 6,5 cm) vymazala kokosovým olejom.

Čokoládový základ- V jednej miske som si zmiešala vlašské orechy, práškové kakao, kokosový cukor a mletú škoricu. V druhej miske som si elektrickými metličkami vyšľahala vajcia s kokosovým mliekom a olejom. Suchú zmes som pomaly prisypávala do mokrej zmesi a opäť vymixovala elektrickými metličkami dohladka. Pripravenú zmes som vyliala do tortovej formy a dala piecť na 30-35 minút a následne po upečení nechala úplne vychladnúť.

Kokosová vrstva- Všetky suroviny som si zmiešala v miske (zmes bude mierne trusivá) a dôkladne pritlačila na čokoládový základ (teraz by sa vám mal kokos pekne zlepiť, ak nie, pridajte viac medu alebo kokosového mlieka). Kokosovú vrstvu som dala na 10-15 minút do mrazničky. Zatiaľ som si pripravila čokoládovú polevu.

Čokoládová poleva- V hrnci nad parou som si v miske roztopila čokoládu a následne primiešala varechou kokosové mlieko do hladkej konzistencie. Čokoládu som vyliala na kokosovú vrstvu a dala stuhnúť do chladničky na 2-3 hodiny.

Ku kávičke ideálny. 🙂

Dobrú chuť.

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky