Čokoládovo-kokosový koláč bez múky
Info:
Úvod:
Ďalšia jedna z najlepších kombinácií chutí na svete akú poznám-ČOKOLáDA A KOKOS! Čokoládový základ je super jemný a má intenzívnu čokoládovú chuť. Koláč je zakončený bohatou kokosovou vrstvou, a potom sa celý koláč zaleje tmavou a lesklou čokoládovou polevou. Jednoducho tento koláč je neuveriteľne skvelý, chutný a zdravý! 😉
A čo je na ňom ešte také skvelé? Neobsahuje lepok ani laktózu! 🙂 Poslúži aj ako zdravá alternatíva na oslavách narodenín alebo iné mimoriadne udalosti.
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 180 stupňov a tortovú formu (priemer 26 cm, výška 6,5 cm) vymazala kokosovým olejom.
Čokoládový základ- V jednej miske som si zmiešala vlašské orechy, práškové kakao, kokosový cukor a mletú škoricu. V druhej miske som si elektrickými metličkami vyšľahala vajcia s kokosovým mliekom a olejom. Suchú zmes som pomaly prisypávala do mokrej zmesi a opäť vymixovala elektrickými metličkami dohladka. Pripravenú zmes som vyliala do tortovej formy a dala piecť na 30-35 minút a následne po upečení nechala úplne vychladnúť.
Kokosová vrstva- Všetky suroviny som si zmiešala v miske (zmes bude mierne trusivá) a dôkladne pritlačila na čokoládový základ (teraz by sa vám mal kokos pekne zlepiť, ak nie, pridajte viac medu alebo kokosového mlieka). Kokosovú vrstvu som dala na 10-15 minút do mrazničky. Zatiaľ som si pripravila čokoládovú polevu.
Čokoládová poleva- V hrnci nad parou som si v miske roztopila čokoládu a následne primiešala varechou kokosové mlieko do hladkej konzistencie. Čokoládu som vyliala na kokosovú vrstvu a dala stuhnúť do chladničky na 2-3 hodiny.
Ku kávičke ideálny. 🙂
Dobrú chuť.