Čokoládovo-kokosový koláč bez múky

Info:

12 ks
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 40 minút
Príprava spolu: 50 minút
Chladenie: 120minút
1 ks (150g) obsahuje:
329 kcal
Sacharidy: 25 g
Tuky: 19 g
Bielkoviny: 7 g

Úvod:

Ďalšia jedna z najlepších kombinácií chutí na svete akú poznám-ČOKOLáDA A KOKOS! Čokoládový základ je super jemný a má intenzívnu čokoládovú chuť. Koláč je zakončený bohatou kokosovou vrstvou, a potom sa celý koláč zaleje tmavou a lesklou čokoládovou polevou. Jednoducho tento koláč je neuveriteľne skvelý, chutný a zdravý! 😉
A čo je na ňom ešte také skvelé? Neobsahuje lepok ani laktózu! 🙂 Poslúži aj ako zdravá alternatíva na oslavách narodenín alebo iné mimoriadne udalosti.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Čokoládový základ:
● soľ - štipka - -
● mletá škorica - 1 ČL -
● kokosové mlieko - 1/3 šálky -
● práškové kakao - 1/2 šálky -
● vajce - 2 ks -
● kokosový cukor - 3/4 šálky -
● pomleté vlašské orechy - 1 a 1/2 šálky -
● rozpustený kokosový olej - 2 PL -
Kokosová vrstva:
● med/javorový sirup/agave - 3-4 PL -
● mandľová múka - 1/2 šálka -
● sušený kokos - 2 šálky -
● kokosové mlieko - 4-5 PL -
Čokoládová poleva:
● kokosové mlieko - 1/2 šálky -
● nasekaná kvalitná horká čokoláda - 1/2 šálky -
● med/javorový sirup/agave (voliteľné) - 1 PL - -

Postup:

Rúru som si predhriala na 180 stupňov a tortovú formu (priemer 26 cm, výška 6,5 cm) vymazala kokosovým olejom.

Čokoládový základ- V jednej miske som si zmiešala vlašské orechy, práškové kakao, kokosový cukor a mletú škoricu. V druhej miske som si elektrickými metličkami vyšľahala vajcia s kokosovým mliekom a olejom. Suchú zmes som pomaly prisypávala do mokrej zmesi a opäť vymixovala elektrickými metličkami dohladka. Pripravenú zmes som vyliala do tortovej formy a dala piecť na 30-35 minút a následne po upečení nechala úplne vychladnúť.

Kokosová vrstva- Všetky suroviny som si zmiešala v miske (zmes bude mierne trusivá) a dôkladne pritlačila na čokoládový základ (teraz by sa vám mal kokos pekne zlepiť, ak nie, pridajte viac medu alebo kokosového mlieka). Kokosovú vrstvu som dala na 10-15 minút do mrazničky. Zatiaľ som si pripravila čokoládovú polevu.

Čokoládová poleva- V hrnci nad parou som si v miske roztopila čokoládu a následne primiešala varechou kokosové mlieko do hladkej konzistencie. Čokoládu som vyliala na kokosovú vrstvu a dala stuhnúť do chladničky na 2-3 hodiny.

Ku kávičke ideálny. 🙂

Dobrú chuť.

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.