Jahodovo-čokoládový shortcake
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Cesto:
Plnka:
Postup:
Cesto – V mixéri som si orechy pomlela na jemnú múčku. Potom som ich premiestnila do misky, kde som ich zmiešala spolu s kakaom, múkou, jedlou sódou a štipkou soli. V ďalšej miske som si vymiešala vajce, bielko a med. Mokrú zmes som vyliala do suchej zmesi a vymiešala stredne husté cesto (ak by bolo moc riedke pridajte viac kakaa alebo bezlepkovej múky, malo by mať konzistenciu ako cesto na lievance).
Rúru som si predhriala na 180 stupňov. Väčší plech som si vyložila papierom na pečenie. Na plech som vždy pridala 2 PL zmesi (tak, že mi vzniklo 6 ks menších “placiek” vedľa seba).Piekla som 10-15 minút, viac nie. Keď boli mini korpusy upečené, nechala som ich dobre vychladnúť na plechu (určite sa vám troška pečením rozliali a majú väčší okrúhly tvar, ja som z každého korpusu pomocou pohára vykrojila dokonalý krúžok, estetika je dôležitá :P).
Potom som si jahody som si nakrájala na menšie kúsky. Medzi 2 korpusy som vždy pridala 1 PL tvarohu, 2 nakrájané jahody. Potom som na vrch pridala ďalšiu 1 PL tvarohu a celú jahodu. Voilá. 😉
Dobrú chuť!