Datlové cookies s vlašskými orechmi
Výživové Hodnoty:
24 porcií / ks
40 minút
1 ks obsahuje:
95 kcal
13 g sacharidov
4 g tuku
3 g bielkovín
Popis:
Tip na vianočné pečenie! ;)Posielam vám sľúbený vianočný recept na tieto úžasné cookies! Pre tých, ktorí si chcú užiť Vianoce zdravo a sladké si neodopierať, tak ako ja!Cookies sú po upečení na vrchu chrumkavé a vnútri mäkké. Rada používam datle do koláčov a cookies, pre ich prírodnú sladkosť a lepkavosť. Vlašské orechy mi zas pripomínajú atmosféru Vianoc, tak táto kombinácia bola hneď jasná.Ja som ich pripravila pre moju rodinu ako prekvapenie na Mikuláša, už teraz ich ¾ zmizla, ako im chutili, a na Vianoce budeme robiť dvojitú dávku! Odporúčam pripraviť! :) :P
Suroviny:
štipka
-
soľ
1/2
šálky
trstinový cukor
1
ČL
mletá škorica
1
šálka
ovsené vločky jemné
1/2
šálky
ovsená múka
1/4
šálky
kokosový olej
1/2
ČL
jedlá sóda
1
ČL
bourbon vanilka
2
ks
vajce
1
šálka
vlašské orechy
1
šálka
vykôstkované a nakrájané datle
Postup:
Rúru som si predhriala na 180 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. Do kuchynského robota som pridala datle, cukor, orechy a mixovala, dokiaľ nebolo všetko posekané a nadrvené.
V stredne veľkej miske som si zmiešala múku, ovsené vločky, škoricu, vanilku, jedlú sódu, soľ a následne vysypala do tejto zmesi datľovú. Potom som si vajcia vymiešala metličkami spolu s olejom a vyliala do zmesi. Zmes je najlepšie vymiešať rukami.
Polievkovou lyžicou som si nabrala zmes a vytvarovala cookies. Piekla som 20 minút. Po upečení som ich nechala ešte 2-3 minúty vychladnúť, je to celkom dôležité.
Dobrú chuť! 🙂