Slivkový cheesecake
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Korpus:
Plnka:
Postup:
Korpus – Rúru som si predhriala na 200 stupňov a tortovú formu (priemer 26 cm, výška 6,5 cm), vymazala kokosovým olejom. Celozrnné kekse som si v mixéri rozmixovala na múku a premiestnila do misy, kde som k nim primiešala rozpustený kokosový olej, cukor a mletú škoricu. Zmes som vysypala do tortovej formy a dobre popritláčala rukami po celej ploche. Pripravený korpus som si dala predpiecť na 10 minút. Po 10 minútach som korpus vytiahla a nechala vychladnúť. Potom som na korpus dookola poukladala prepolené slivky.
Plnka – Elektrickými metličkami som si v miske najprv vymiešala ricottu, tvaroh, vanilkový extrakt, štipku soli a cukor. Potom som pridala vajcia a mixovala znova. Nakoniec som pridala grécky jogurt a opäť premixovala. Plnku som vyliala na vrch sliviek a piekla cca 50 – 55 minút pri 180 stupňoch. Vrch koláča som posypala ešte škoricou.
POZOR! Koláč ihneď po upečení nevyberajte z formy a nekrájajte! Nechajte vychladnúť a následne ho dajte vychladiť do chladničky na pár hodín. Bude to ťažké, ale inak sa vám koláč rozpadne a šťava zo sliviek sa rozleje po stranách. Po vychladení sa nič takéto nestane. 😉