0357. Slivkový cheesecake_02

Slivkový cheesecake

Výživové Hodnoty:

12 porcií / ks
80 minút
1 ks obsahuje:
271 kcal
29 g sacharidov
11 g tuku
8 g bielkovín

Popis:

Na instagrame som posielala nálož sliviek, s ktorou nás obklopili toto leto! :) Myslím si, že by som s nimi pripravila asi nekonečno slivkových koláčov a dezertov. Lenže skoro všetko sa zavarilo a zmizlo v domácich džemoch. Ale nezúfajte! Zopár som si ukradla na tento sľúbený cheesecake, ktorý splnil všetky moje očakávania a dokonalejší cheesecake som ešte vážne nejedla. Nevydržal u nás ani jeden deň, zmizol tak rýchlo, že sa mi skoro ani neušiel. ;)Lahodný a šťavnatý! Najlepšie chutí dobre vychladený.
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

Korpus:

1 ČL mletá škorica
2 PL kokosový cukor
7 PL rozpustený kokosový olej
250 g bio celozrnné sušienky

Plnka:

štipka - soľ
1/2 šálky trstinový cukor
1/2 šálky biely jogurt
1 ČL vanilkový extrakt
na posypanie - mletá škorica
2 ks vajce
1 šálka odtučnený tvaroh jemný
1 šálka ricotta
400 g čerstvé slivky

Postup:

Korpus – Rúru som si predhriala na 200 stupňov a tortovú formu (priemer 26 cm, výška 6,5 cm), vymazala kokosovým olejom. Celozrnné kekse som si v mixéri rozmixovala na múku a premiestnila do misy, kde som k nim primiešala rozpustený kokosový olej, cukor a mletú škoricu. Zmes som vysypala do tortovej formy a dobre popritláčala rukami po celej ploche. Pripravený korpus som si dala predpiecť na 10 minút. Po 10 minútach som korpus vytiahla a nechala vychladnúť. Potom som na korpus dookola poukladala prepolené slivky.

Plnka – Elektrickými metličkami som si v miske najprv vymiešala ricottu, tvaroh, vanilkový extrakt, štipku soli a cukor. Potom som pridala vajcia a mixovala znova. Nakoniec som pridala grécky jogurt a opäť premixovala. Plnku som vyliala na vrch sliviek a piekla cca 50 – 55 minút pri 180 stupňoch. Vrch koláča som posypala ešte škoricou.

POZOR! Koláč ihneď po upečení nevyberajte z formy a nekrájajte! Nechajte vychladnúť a následne ho dajte vychladiť do chladničky na pár hodín. Bude to ťažké, ale inak sa vám koláč rozpadne a šťava zo sliviek sa rozleje po stranách. Po vychladení sa nič takéto nestane. 😉

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky