Čučoriedkový brownies s ricottovým vírom navrchu
Info:
Úvod:
Čokoláda + čučoriedky, kombinácia z ktorej budete unesený! Koláč, ktorý nie je len sladký a chutný, ale aj prínosný pre naše zdravie.
Malá ukážka. Napríklad maslo ghee, ktoré napomáha detoxikácií, viaže na seba škodlivé látky v našom tele, znižuje hladinu cholesterolu, podporuje trávenie. Celozrnná múka, ktorá obsahuje bohaté množstvo vlákniny a bielkovín. Obsahuje tiež kvalitnú horkú čokoládu, ktorá je vynikajúcim zdrojom vlákniny a antioxidantov. Ľanové semienka, ktoré sú vynikajúcim zdrojom omega 3 mastných kyselín. Brownies som osladila kokosovým cukrom, ktorý poskytuje skvelú energiu a výživu v rámci zdravého životného štýlu. Je bohatý na K, Mg, Zn, Fe, vit. B1, B2, B3, B6, C. Obsahuje až 14 aminokyselín! A nezabudnime na čučoriedky, ktoré sú tiež bohaté na antioxidanty, vlákninu a na vitamín C.
Suroviny:
Postup:
Brownies – Rúru som si predhriala na 200 stupňov. Maslo ghee som si rozpustila na sporáku, na miernom ohni a premiestnila do misky. Rozpustené maslo ghee som vyšľahala elektrickými metličkami s kokosovým cukrom. Mixovala som približne 3 minúty. Potom som do zmesi pridala jedno vajce a mixovala znovu. Následne som pridala aj druhé vajce. Ďalej som do zmesi pridala celozrnnú múku, kakao, vanilkový extrakt a mixovala, dovtedy, dokiaľ sa všetko spolu dobre neprepojilo. Ak sa vám bude zmes zdať moc hustá, zrieďte mliekom. Nakoniec som varechou zľahka primiešala čučoriedky a horkú čokoládu. Hotovú zmes som vyliala do menšej silikónovej formy (31×24 cm).
“Ricottový vír”-Ricottu, vajce, kokosový cukor som vymiešala metličkami a navrch cesta som zmes ukladala polievkovou lyžicou. Ricottové “kôpky” som nožíkom tvarovala do tvarov víru. Piekla som cca 35-40 minút.
Pred krájaním som nechala vychladnúť a následne nakrájala na 16 rovnakých kúskov.
Dobrú chuť! 🙂