Čučoriedkový brownies s ricottovým vírom navrchu
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Brownies:
Ricottový vír:
Postup:
Brownies – Rúru som si predhriala na 200 stupňov. Maslo ghee som si rozpustila na sporáku, na miernom ohni a premiestnila do misky. Rozpustené maslo ghee som vyšľahala elektrickými metličkami s kokosovým cukrom. Mixovala som približne 3 minúty. Potom som do zmesi pridala jedno vajce a mixovala znovu. Následne som pridala aj druhé vajce. Ďalej som do zmesi pridala celozrnnú múku, kakao, vanilkový extrakt a mixovala, dovtedy, dokiaľ sa všetko spolu dobre neprepojilo. Ak sa vám bude zmes zdať moc hustá, zrieďte mliekom. Nakoniec som varechou zľahka primiešala čučoriedky a horkú čokoládu. Hotovú zmes som vyliala do menšej silikónovej formy (31×24 cm).
“Ricottový vír”-Ricottu, vajce, kokosový cukor som vymiešala metličkami a navrch cesta som zmes ukladala polievkovou lyžicou. Ricottové “kôpky” som nožíkom tvarovala do tvarov víru. Piekla som cca 35-40 minút.
Pred krájaním som nechala vychladnúť a následne nakrájala na 16 rovnakých kúskov.
Dobrú chuť! 🙂