Najlepší čokoládový brownies bez múky
Info:
Úvod:
Ak sa snažíte dodržiavať diétu alebo jednoducho žiť zdravo, je ťažké sa stále vyhýbať a odopierať si sladké, predovšetkým čokoládu. Stále túžime po všetkých tých nezdravých keksíkoch, mliečnych čokoládach, ktoré obsahujú pre nás len prázdne kalórie a množstvo cukru.
Osobne, som sa zvykla vyhýbať dezertom, keď som začínala s fitness a zdravou stravou. Bol to pre mňa veľký boj zo začiatku. Myslela som si, že ma to spomalí a výsledky budú nulové.
Ale po čase som zistila, že len preto, že sme na diéte alebo chceme žiť zdravo sa nemusíme vyhýbať všetkému, čo sa na dezert podobá. Všetko čo potrebujeme je chytrá stratégia pri varení, či pečení a hlavne kreativitu.
Tento dezert patrí medzi moje obľúbené, ktorý uspokojí môj maškrtný jazyk a zabezpečí kvalitnú výživu za pár minút. 🙂
Suroviny:
Postup:
V miske som si najprv zmiešala kokosový olej, práškové kakao a škoricu. Potom som pridala kokosové mlieko, med, mandľovú múku a dobre premiešala. Banány s vajcom som si rozpučila s vidličkou na kašu a pridala do zmesi. Nakoniec som pridala vanilkový extrakt a všetko vymiešala metličkami dohladka.
Zmes som vyliala do silikónovej formy (31×24 cm). Ja osobne som ešte vrch posypala s troškou nasekanej kvalitnej horkej čokolády.
Piekla som cca 30 minút pri 180 stupňoch. Stred priebežne kontrolujeme špajdľou. Nesmie byť úplne suchá. Keď brownies vychladne, stuhne viac.
Vážne stojí za vyskúšanie! 🙂
Dobrú chuť!