Nepečený malinový cheesecake do misky
Výživové Hodnoty:
1 porcií / ks
15 minút
1 porcia obsahuje:
390 kcal
40 g sacharidov
13 g tuku
31 g bielkovín
Popis:
Neviem ako vy, ale môj najobľúbenejší dezert je práve cheesecake! Ale to sa už asi stále opakujem. :P Ak mám zhrešiť, tak vždy siahnem po ňom, ale nie vždy sa mi chce s ním "piplať" a čakať hodiny kým sa upečie a vychladne.Našla som riešenie! Ak aj vy ste občas lenivý, určite siahnite po tomto recepte. Ricotta, tvaroh, mandle, ovsené vločky, horúce maliny...Lákavé, však?Rýchle, osviežujúce a tak dobré! Môžeme ho nazvať aj ako letný dezert, veď leto tu máme už čoskoro. :)
Suroviny:
Spodná vrstva:
2
PL
ovsené vločky
1/4
ks
rozpučený banán
2
PL
mandle bez šupky
Stredná vrstva:
1
PL
med/javorový sirup/agave
1/2
šálky
ricotta
1/2
šálky
odtučnený tvaroh jemný
Vrchná vrstva:
1
ČL
škrob/arrowroot prášok na zahustenie
na chuť
-
mletá škorica
2
ČL
voda
3/4
šálky
čerstvé maliny
Postup:
Najprv som si pripravila spodnú vrstvu. Ovsené vločky a mandle som si rozmixovala na múku. Potom do tejto zmesi som pridala banán a vymiešala (najlepšie prstami). Zmes som pritlačila na spodok misky, kde som chcela mať cheesecake.
V ďalšej miske som si zmiešala tvaroh, ricottu, med a pridala na ovsený základ.
Do malého hrnca som si pridala maliny, vodu a miešala na miernom ohni, dokiaľ sa maliny nerozvarili na omáčku. Nakoniec som zahustila škrobom a vyliala na tvarohovú vrstvu.
Môžete konzumovať ihneď ale najlepšie chutí vychladený.
Dobrú chuť! 🙂