
Nepečený malinový cheesecake do misky
Info:
Úvod:
Neviem ako vy, ale môj najobľúbenejší dezert je práve cheesecake! Ale to sa už asi stále opakujem. 😛 Ak mám zhrešiť, tak vždy siahnem po ňom, ale nie vždy sa mi chce s ním “piplať” a čakať hodiny kým sa upečie a vychladne.
Našla som riešenie! Ak aj vy ste občas lenivý, určite siahnite po tomto recepte. Ricotta, tvaroh, mandle, ovsené vločky, horúce maliny…Lákavé, však?
Rýchle, osviežujúce a tak dobré! Môžeme ho nazvať aj ako letný dezert, veď leto tu máme už čoskoro. 🙂

Suroviny:
Postup:
Najprv som si pripravila spodnú vrstvu. Ovsené vločky a mandle som si rozmixovala na múku. Potom do tejto zmesi som pridala banán a vymiešala (najlepšie prstami). Zmes som pritlačila na spodok misky, kde som chcela mať cheesecake.
V ďalšej miske som si zmiešala tvaroh, ricottu, med a pridala na ovsený základ.
Do malého hrnca som si pridala maliny, vodu a miešala na miernom ohni, dokiaľ sa maliny nerozvarili na omáčku. Nakoniec som zahustila škrobom a vyliala na tvarohovú vrstvu.
Môžete konzumovať ihneď ale najlepšie chutí vychladený.
Dobrú chuť! 🙂