Čokoládovo-tekvicový brownies z gaštanovej múky

Info:

10 ks
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 45 minút
Príprava spolu: 60 minút
1 ks (90g) obsahuje:
127 kcal
Sacharidy: 23 g
Tuky: 2 g
Bielkoviny: 8 g

Úvod:

Krásne čokoládový a vláčny brownies absolútne bez lepku! 😉 Obsahuje samé zdravé, odľahčené suroviny a navyše žiadny pridaný tuk! Kombinácia gaštanovej múky a tekvice vám pri pečení vytvorí doma jesennú atmosféru a arómu ako má byť. 🙂
Intenzívna chuť, nízko-kalorický, nízky obsah tuku. Je to vôbec možné? Určite áno. Presvedčte sa! 🙂
Ak nezoženiete gaštanovú múku, môžete ju zameniť za mandľovú múku, ovsenú, alebo akúkoľvek hladkú celozrnnú múku. Brownies pred krájaním nechajte úplne vychladiť v chladničke a potom sa pustite do krájania.
Dokonalosť! Siedme nebo. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Cesto:
● mletá škorica - 1 ČL -
● med/javorový sirup/agave - 1/2 šálky -
● práškové kakao - 1/2 šálky -
● jedlá sóda - 1 ČL -
● vanilkový extrakt - 1 ČL -
● vajce - 1 ks -
● vaječný bielok - 1 (žĺtok uschovajte) ks -
● odtučnený tvaroh jemný - 3/4 šálky -
● gaštanová múka - 1/2 šálky -
Tekvicový krém:
● med/javorový sirup/agave - 2 PL -
● perníkové korenie - 1 ČL -
● tekvicové pyré - 1/2 šálky -
● žĺtok - 1 ks -
● odtučnený tvaroh jemný - 2 PL -

Postup:

Rúru som si predhriala na 200 stupňov a tortovú formu vyložila papierom na pečenie.
Všetky suroviny na cesto som si vymiešala elektrickými metličkami dohladka a dala nachvíľku bokom. V ďalšej miske som si všetky suroviny na krém taktiež vymiešala dohladka.
Čokoládovú zmes som vyliala do tortovej formy (priemer 26 cm, výška 6,5 cm) a tekvicový krém som lyžicou ukladala navrch. Nakoniec som vidličkou vytvárala víriky, alebo iné vzory.
Piekla som 40-45 minút, stred koláču musí byť suchý. Pred krájaním nechajte úplne vychladnúť. Najlepšie chutí s kopčekom gréckeho jogurtu.

Dobrú chuť! 🙂

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.