Čokoládovo-tekvicový brownies z gaštanovej múky
Výživové Hodnoty:
10 porcií / ks
60 minút
1 ks (90g) obsahuje:
127 kcal
23 g sacharidov
2 g tuku
8 g bielkovín
Popis:
Krásne čokoládový a vláčny brownies absolútne bez lepku! ;) Obsahuje samé zdravé, odľahčené suroviny a navyše žiadny pridaný tuk! Kombinácia gaštanovej múky a tekvice vám pri pečení vytvorí doma jesennú atmosféru a arómu ako má byť. :)
Intenzívna chuť, nízko-kalorický, nízky obsah tuku. Je to vôbec možné? Určite áno. Presvedčte sa! :)
Ak nezoženiete gaštanovú múku, môžete ju zameniť za mandľovú múku, ovsenú, alebo akúkoľvek hladkú celozrnnú múku. Brownies pred krájaním nechajte úplne vychladiť v chladničke a potom sa pustite do krájania.
Dokonalosť! Siedme nebo. :)
Suroviny:
Cesto:
1
ČL
mletá škorica
1/2
šálky
med/javorový sirup/agave
1/2
šálky
práškové kakao
1
ČL
jedlá sóda
1
ČL
vanilkový extrakt
1
ks
vajce
1 (žĺtok uschovajte)
ks
vaječný bielok
3/4
šálky
odtučnený tvaroh jemný
1/2
šálky
gaštanová múka
Tekvicový krém:
2
PL
med/javorový sirup/agave
1
ČL
perníkové korenie
1/2
šálky
tekvicové pyré
1
ks
žĺtok
2
PL
odtučnený tvaroh jemný
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a tortovú formu vyložila papierom na pečenie.
Všetky suroviny na cesto som si vymiešala elektrickými metličkami dohladka a dala nachvíľku bokom. V ďalšej miske som si všetky suroviny na krém taktiež vymiešala dohladka.
Čokoládovú zmes som vyliala do tortovej formy (priemer 26 cm, výška 6,5 cm) a tekvicový krém som lyžicou ukladala navrch. Nakoniec som vidličkou vytvárala víriky, alebo iné vzory.
Piekla som 40-45 minút, stred koláču musí byť suchý. Pred krájaním nechajte úplne vychladnúť. Najlepšie chutí s kopčekom gréckeho jogurtu.
Dobrú chuť! 🙂