Čokoládovo-tekvicový brownies z gaštanovej múky
Info:
Úvod:
Krásne čokoládový a vláčny brownies absolútne bez lepku! 😉 Obsahuje samé zdravé, odľahčené suroviny a navyše žiadny pridaný tuk! Kombinácia gaštanovej múky a tekvice vám pri pečení vytvorí doma jesennú atmosféru a arómu ako má byť. 🙂
Intenzívna chuť, nízko-kalorický, nízky obsah tuku. Je to vôbec možné? Určite áno. Presvedčte sa! 🙂
Ak nezoženiete gaštanovú múku, môžete ju zameniť za mandľovú múku, ovsenú, alebo akúkoľvek hladkú celozrnnú múku. Brownies pred krájaním nechajte úplne vychladiť v chladničke a potom sa pustite do krájania.
Dokonalosť! Siedme nebo. 🙂
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a tortovú formu vyložila papierom na pečenie.
Všetky suroviny na cesto som si vymiešala elektrickými metličkami dohladka a dala nachvíľku bokom. V ďalšej miske som si všetky suroviny na krém taktiež vymiešala dohladka.
Čokoládovú zmes som vyliala do tortovej formy (priemer 26 cm, výška 6,5 cm) a tekvicový krém som lyžicou ukladala navrch. Nakoniec som vidličkou vytvárala víriky, alebo iné vzory.
Piekla som 40-45 minút, stred koláču musí byť suchý. Pred krájaním nechajte úplne vychladnúť. Najlepšie chutí s kopčekom gréckeho jogurtu.
Dobrú chuť! 🙂