Jahodové sushi
Info:
Úvod:
Ok, nie je to pravé sushi, ale kto hovorí, že tradičným jedlám nemôžeme dať nový rozmer? Bol to môj taký menší experiment, ktorý nakoniec, chvalabohu, vyšiel. 😀 Perfektné raňajky alebo ideálny dezert ku káve (osvedčené). Ak chcete, môžete použiť aj paličky. 😉
Suroviny:
Postup:
*Ak ste začiatočník v rolovaní sushi, ako ja, tak si pozrite video na internete s presným postupom, ako sa správne sushi roluje.
Na bambusovú podložku (nemusí byť pravá :D, ja som použila drevenú napodobeninu, ktorú používame ako podložku na kuchynský stôl pod taniere) som si natiahla potravinársku fóliu, posypala sušeným kokosom a dala bokom.
V mixéri som si rozmixovala mandle, kešu orechy a ovsené vločky najemno. Zmes som premiestnila do misky a primiešala ostatné suroviny, okrem jahôd, a vypracovala rukami.
Zmes som popritláčala na potravinársku fóliu do tvaru obdĺžnika. Pozdĺžne do stredu som vedľa seba poukladala celé jahody a zarolovala pomocou bambusovej podložky (nezabudnite dobre pritlačiť).
Rolku som dala na 10 minút stuhnúť do mrazničky. Nakoniec som rolku rozkrojila na polovicu a nakrájala na cca 12 kúskov.
Dobrú chuť.