Jahodové sushi

Info:

12 ks
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 25 minút
Príprava spolu: 30 minút
1 ks obsahuje:
70 kcal
Sacharidy: 5 g
Tuky: 5 g
Bielkoviny: 1 g

Úvod:

Ok, nie je to pravé sushi, ale kto hovorí, že tradičným jedlám nemôžeme dať nový rozmer? Bol to môj taký menší experiment, ktorý nakoniec, chvalabohu, vyšiel. 😀 Perfektné raňajky alebo ideálny dezert ku káve (osvedčené). Ak chcete, môžete použiť aj paličky. 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● med/javorový sirup/agave - 2 PL -
● ovsené vločky - 1/4 šálky -
● vanilkový extrakt - 1 ČL -
● sušený kokos - 1 PL -
● mandle bez šupky - 1/3 šálky -
● rozpustený kokosový olej - 2 PL -
● kešu orechy - 1/4 šálky -
● + kokos na posypanie potravinárskej fólie - - - -
● čerstvé jahody - - - -

Postup:

*Ak ste začiatočník v rolovaní sushi, ako ja, tak si pozrite video na internete s presným postupom, ako sa správne sushi roluje.

Na bambusovú podložku (nemusí byť pravá :D, ja som použila drevenú napodobeninu, ktorú používame ako podložku na kuchynský stôl pod taniere) som si natiahla potravinársku fóliu, posypala sušeným kokosom a dala bokom.
V mixéri som si rozmixovala mandle, kešu orechy a ovsené vločky najemno. Zmes som premiestnila do misky a primiešala ostatné suroviny, okrem jahôd, a vypracovala rukami.
Zmes som popritláčala na potravinársku fóliu do tvaru obdĺžnika. Pozdĺžne do stredu som vedľa seba poukladala celé jahody a zarolovala pomocou bambusovej podložky (nezabudnite dobre pritlačiť).
Rolku som dala na 10 minút stuhnúť do mrazničky. Nakoniec som rolku rozkrojila na polovicu a nakrájala na cca 12 kúskov.

Dobrú chuť.