Jablkové pité modernej ženy (+ bezlepková verzia)
Info:
Úvod:
Lenivé rána? Dni? Lenivý režim? áno, poznáme tento pocit. Jeseň je už raz taká. Ak aj vás občas pochytí táto lenivá nálada, ako nás, a máte chuť si pripraviť niečo rýchle, zdravé a sladké, skúste tento tradičný koláčik našich starých mám v zrýchlenej verzii, ktorý nikdy nesklame! 😉 A výsledok? Krásne šťavnatý a sezónny koláč plný jabĺk, ktorý každého poteší! 🙂
Tak dámy (ale aj páni), prichystajte si, prosím, iba dve misky, formu na pečenie a hor sa do toho! 😉
Suroviny:
Postup:
* Pre bezlepkovú verziu použite mandľovú múku. Rúru som si predhriala na 180 stupňov. V jednej miske som si zmiešala múku, prášok do pečiva, mletú škoricu podľa chuti a štipku soli. V druhej miske som si ručne metličkami vyšľahala vajcia s kokosovým cukrom a kokosovým olejom. Mokrú zmes som vyliala do suchej zmesi a vymiešala hladké cesto. Potom som si jablká ošúpala, odstránila stred a nakrájala na stredne veľké kocky. Jablká som opatrne vmiešala do cesta a vyliala do menšej formy (23 x 23 cm) vyloženej papierom na pečenie a pomaly piekla 60 minút (nepridávajte teplotu, pečte pomaly pri 170-180 stupňoch). Pred krájaním som nechala vychladnúť.
Dobrú chuť.