Krehký apple pie
Info:
Úvod:
úžasný apple pie, ktorý v sebe ukrýva krehké a šťavnaté kúsky jabĺk. A to nie je zďaleka všetko! 🙂 Jednoducho milujem sezónne jablkové koláče na milión spôsobov. Ak ste milovníkom jabĺk ako ja, neváhajte ihneď ochutnať.
Suroviny:
Postup:
Cesto- V miske som si cez sitko preosiala múku so škoricou a soľou. Potom som pridala rozpustený kokosový olej, mlieko a drevenou varechou vymiešala nelepivé cesto (malo by sa vám odlepovať od misky). Cesto som si rozdelila na dve polovice. Jednu polovicu som vyvaľkala do tvaru kruhu a premiestnila do okrúhlej formy na koláč (28 cm).
Krémová plnka- Elektrickými metličkami som vymiešala všetky suroviny dohladka a vyliala na cesto.
Jablková plnka- Jablká som si ošúpala, zbavila jadierok a nakrájala na tenšie plátky. Plátky jabĺk som premiestnila do misky, premiešala s cukrom, škoricou, šťavou z citróna a poukladala na krémovú plnku.
Zvyšnú polovicu som vyvaľkala do kruhu a vyrezávala z neho pásiky, ktoré som ukladala na vrch koláča. Piekla som 55-60 minút pri 180 stupňoch (ak chcete, mriežku pred pečením môžete potrieť vajíčkom). Po upečení som koláč posypala extra škoricou (voliteľné).
Dobrú chuť.