Tvarohová torta s celozrnnými piškotami a lesným ovocím
Výživové Hodnoty:
12 porcií / ks
15 minút
1 ks obsahuje:
270 kcal
29 g sacharidov
8 g tuku
15 g bielkovín
Popis:
Včera som dostala chuť na osviežujúcu nepečenú tvarohovú tortu s piškótami a ovocím, ktorú určite poznáte pod názvom ako smotanová torta s piškótami.
Nepečené torty sú obzvlášť obľúbené, pretože sú rýchlo hotové a pri ich príprave nie je zašpinená kuchyňa ako po výbuchu. :P Stačí zmiešať, navrstviť a dať zachladiť do chladničky. ;)
Ak chcete vyniesť túto tortu na vyšší a zdravý level, ponúkame vám náš recept, ktorý obsahuje veľmi veľa tvarohu, gréckeho jogurtu, celozrnné piškóty, lesné ovocie, stéviu a chia semienka. :)
Ulahodíte nielen žalúdku, ale aj očiam.
Suroviny:
2
ČL
vanilkový extrakt
5
PL
chia semienka
300
g
mrazené lesné ovocie
300
g
0% grécky jogurt
500
g
odtučnený tvaroh jemný
500
g
syr ricotta
300
g
celozrnné piškoty
-
-
stévia v prášku (podľa chuti)
Postup:
V miske som si vymiešala dohladka tvarohy, grécke jogurty, ricottu, vanilkový extrakt, chia semienka (tie krásne nahradia želatínu) a osladila podľa chuti (ja osobne som sladila stéviou, ktorú som prisypávala od oka, podľa chuti, osladiť môžete čímkoľvek). Mrazené ovocie som v malom hrnci nad miernym plameňom roztopila, aby ovocie pustilo šťavu a vytvoril sa mi sirup (môžete použiť aj čerstvé, ale uvarené ovocie vytvorí peknú farbu a mozajku v torte).
Na spodok tortovej formy (26 cm) som poukladala vrstvu piškot, potom krém a ovocie. Opäť som na ovocie navrstvila piškoty, krém, ovocie a zakončila vrstvou piškot a krému.
Tortu som dala stuhnúť do chladničky cez noc. Na vrch môžete nastrúhať ešte horkú čokoládu a ozdobiť mätou.
Dobrú chuť.