Jarné zelené cupcakes

Info:

12 ks
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 25 minút
Príprava spolu: 35 minút
1 ks obsahuje:
160 kcal
Sacharidy: 22 g
Tuky: 4 g
Bielkoviny: 5 g

Úvod:

I keď to vonku na jarné počasie teraz veľmi nevyzerá, pripomeňme si jar aspoň týmito krásnymi a zelenými cupcakes. Zabudnite na umelé farbivá! Tieto cupcakes sú prirodzene zafarbené jednou tajnou prísadou – a to vďaka špenátu. špenátové muffiny bývajú väčšinou slané, ale tieto sú sladké a chutné! 😉
Skvelá pochúťka na prichádzajúcu Veľkú noc.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - štipka - -
● mletá škorica - 1 ČL -
● trstinový cukor - 1 šálka -
● ovsená múka - 1 a 1/2 šálky -
● biely jogurt - 1/2 šálky -
● jedlá sóda - 1 ČL -
● vanilkový extrakt - 1 ČL -
● vaječný bielok - 2 ks -
● rozpustený kokosový olej - 3 PL -
● kôra z 1 citróna - - - -
● čerstvý baby špenát - 2 šálky -

Postup:

Rúru som si predhriala na 180 stupňov a formu na muffiny vyložila papierovými košíčkami.

V jednej miske som si zmiešala ovsenú múku, mletú škoricu, jedlú sódu a štipku soli. V druhej miske som si ručne metličkami vyšľahala bielka s cukrom dopenista. Potom som pridala biely jogurt, kokosový olej, vanilkový extrakt, citrónovú kôru a premiešala. Túto zmes som vyliala do ovsenej zmesi a drevenou varechou vymiešala cesto dohladka. Nakoniec som do zmesi pridala špenát a ponorným mixérom vymixovala dohladka.

Zmesou som naplnila košíčky (cca do 3/4) a dala piecť na 20-25 minút. Muffiny som po upečení nechala úplne vychladnúť.

Kým chladli, pripravila som si polevu. Tvaroh som jednoducho vymiešala s medom (použiť môžete akékoľvek sladidlo) a zdobila vrch muffinov. Na 1 muffin som použila vždy 1 vrchovatú PL tvarohu.

Dobrú chuť. 🙂