Jarné zelené cupcakes
Info:
Úvod:
I keď to vonku na jarné počasie teraz veľmi nevyzerá, pripomeňme si jar aspoň týmito krásnymi a zelenými cupcakes. Zabudnite na umelé farbivá! Tieto cupcakes sú prirodzene zafarbené jednou tajnou prísadou – a to vďaka špenátu. špenátové muffiny bývajú väčšinou slané, ale tieto sú sladké a chutné! 😉
Skvelá pochúťka na prichádzajúcu Veľkú noc.
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 180 stupňov a formu na muffiny vyložila papierovými košíčkami.
V jednej miske som si zmiešala ovsenú múku, mletú škoricu, jedlú sódu a štipku soli. V druhej miske som si ručne metličkami vyšľahala bielka s cukrom dopenista. Potom som pridala biely jogurt, kokosový olej, vanilkový extrakt, citrónovú kôru a premiešala. Túto zmes som vyliala do ovsenej zmesi a drevenou varechou vymiešala cesto dohladka. Nakoniec som do zmesi pridala špenát a ponorným mixérom vymixovala dohladka.
Zmesou som naplnila košíčky (cca do 3/4) a dala piecť na 20-25 minút. Muffiny som po upečení nechala úplne vychladnúť.
Kým chladli, pripravila som si polevu. Tvaroh som jednoducho vymiešala s medom (použiť môžete akékoľvek sladidlo) a zdobila vrch muffinov. Na 1 muffin som použila vždy 1 vrchovatú PL tvarohu.
Dobrú chuť. 🙂