Špaldová štrúdľa (závin) plnená tvarohom a hrozienkami

Špaldová štrúdľa (závin) plnená tvarohom a hrozienkami

Výživové Hodnoty:

20 porcií / ks
80 minút
1 ks (60g) obsahuje:
110 kcal
18 g sacharidov
1 g tuku
6 g bielkovín

Popis:

Mesiac december mi nestále evokuje sviatky radosti, pečenia a dopriavania si o trošku viac ako obvykle. V tento mesiac snáď ani ničím iným nie je možné prispievať, ako s receptami na cukrovinky, koláče, štrúdle, perníky, vianočné pečivo a veľa iných receptov. :) A ak chcete prežiť Vianoce bez menších výčitiek a zdraví, tak dnes vám prispejem týmto receptom na perfektnú špaldovú štrúdľu plnenú tvarohom a sladkými hrozienkami, ktorej sa bude ťažko odolávať. ;)
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

Cesto:

2 ČL mletá škorica
3/4 šálky mlieko 0,5%
3 a 1/2 šálky špaldová múka hladká
2 ks vajce
1 PL rozpustený kokosový olej

Plnka:

2 ČL bourbon vanilka
1/3 šálky sušené hrozienka
1 ks vajce
400 g jemný odtučnený tvaroh
cca 7-8 PL - kokosový/trstinový cukor podľa chuti

Postup:

Cesto- V hlbšej mise som si ručne metličkami rozšľahala vajcia s kokosovým olejom. Následne som pridala mlieko a šľahala znovu. Nakoniec som pridala múku s mletou škoricou a varechou jemne vymiešala cesto (nezlaknite sa, ak bude mierne drobivé). Cesto som si vybrala na pomúčenú dosku a hnietila, dokiaľ mi nevzniklo nelepivé, hladké cesto (hnietila som cca 3 minúty). Hotové cesto som nechala odpočinúť aspoň na 30 minút pri izbovej teplote.

Plnka- Kým cesto oddychovalo, v miske som si vymiešala tvaroh a vajce dohladka. Potom som plnku osladila cukrom (množstvo zvoľte podľa chuti) a dochutila vanilkou.

Na pomúčenej doske som si z cesta som si vyvaľkala obdĺžnik (hrúbku cesta zvoľte podľa seba, najlepšie je cesto vyvaľkať na tenšie) a vrch cesta potrela jemne rozpusteným kokosovým olejom. Potom som na vrch rozotrela tvarohovú plnku (nie moc až ku okrajom, inak pri rolovaní vytečie), ktorú som posypala vopred namočenými hrozienkami. Bočné kraje som preložila a zarolovala do tvaru štrúdle.
Hotovú štrúdľu som premiestnila na plech (táto časť bude asi najťažšia), mierne ohla do tvaru “U” a vrch potrela rozšľahaným vajíčkom. Piekla som 25-30 minút pri vopred rozohriatej rúre na 200 stupňov. Nakoniec vrch štrúdle môžete ešte posypať trstinovým alebo kokosovým cukrom.

Pred krájaním necháme mierne vychľadnúť. Dobrú chuť. 🙂

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky