Krehké biscoff keksíky

Info:

14 ks
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 35 minút
1 ks obsahuje:
90 kcal
Sacharidy: 10 g
Tuky: 5 g
Bielkoviny: 5 g

Úvod:

“Biscoff? Čo to je?” :-O

Určite z vás väčšina bude tušiť, o čo ide, keď vám ich následne bližsie opíšem. Sú to presne tie keksíky, ktoré dostanete ku každej objednanej káve v kaviarni v červenom obale. Jedinečná chuť chrumkavej textúry, karamelu a voňavých korenín. Predstavujú chutnú chvíľku, ktorú si zaslúžite vo vašom dni.
Táto vydarená a vylepšená varianta týchto keksíkov neobsahuje žiaden lepok a dokonca ani laktózu! Teraz si stačí pripraviť už iba kvalitnú kávu a namáčať. Mmmmm. 😉

TIP: Ak nemáte sezamovú múku, môžete použiť aj akúkoľvek celozrnnú.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Keksíky:
● soľ - - - -
● vanilkový extrakt - 1 ČL -
● vajce - 2 ks -
● rozpučený banán - 1 ks -
● perníkové korenie - 1 ČL -
● kokosový cukor - 1/2 šálky -
● sezamová múka - 2 šálky -
Poleva:
● nasekaná kvalitná horká čokoláda - 50 g -
● sezamové semienka - na posypanie - -

Postup:

V miske som si drevenou varechou (môžete aj rukami) zmiešala všetky suroviny na cesto (bude pravdepodobne redšie a lepivé). Potom som pridávala navyše sezamovú múku, dokiaľ mi nevzniklo tuhšie cesto, ktoré sa odlepovalo od misky.

Rúru som si predhriala na 180 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. Kuchynskú linku som si pomúčila sezamovou múkou, vrch cesta tiež a vyvaľkala ho do tvaru kruhu (hrúbka cca na 1cm). Okrúhlou formičkou na cookies som vykrajovala menšie kolieska a premiestnila ich plech. Piekla som 12-15 minút a nechala vychladnúť.

Horkú čokoládu som si rozpustila nad parou a vrch cookies potrela čokoládou (môžete aj namáčať) a posypala sezamovými semienkami.

Keksíky skladujeme v uzatvorenej nádobe. VYDRŽIA DLHO!

Dobrú chuť.

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.