Krehké biscoff keksíky
Info:
Úvod:
“Biscoff? Čo to je?” :-O
Určite z vás väčšina bude tušiť, o čo ide, keď vám ich následne bližsie opíšem. Sú to presne tie keksíky, ktoré dostanete ku každej objednanej káve v kaviarni v červenom obale. Jedinečná chuť chrumkavej textúry, karamelu a voňavých korenín. Predstavujú chutnú chvíľku, ktorú si zaslúžite vo vašom dni.
Táto vydarená a vylepšená varianta týchto keksíkov neobsahuje žiaden lepok a dokonca ani laktózu! Teraz si stačí pripraviť už iba kvalitnú kávu a namáčať. Mmmmm. 😉
TIP: Ak nemáte sezamovú múku, môžete použiť aj akúkoľvek celozrnnú.
Suroviny:
Postup:
V miske som si drevenou varechou (môžete aj rukami) zmiešala všetky suroviny na cesto (bude pravdepodobne redšie a lepivé). Potom som pridávala navyše sezamovú múku, dokiaľ mi nevzniklo tuhšie cesto, ktoré sa odlepovalo od misky.
Rúru som si predhriala na 180 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. Kuchynskú linku som si pomúčila sezamovou múkou, vrch cesta tiež a vyvaľkala ho do tvaru kruhu (hrúbka cca na 1cm). Okrúhlou formičkou na cookies som vykrajovala menšie kolieska a premiestnila ich plech. Piekla som 12-15 minút a nechala vychladnúť.
Horkú čokoládu som si rozpustila nad parou a vrch cookies potrela čokoládou (môžete aj namáčať) a posypala sezamovými semienkami.
Keksíky skladujeme v uzatvorenej nádobe. VYDRŽIA DLHO!
Dobrú chuť.