Krehké biscoff keksíky
Výživové Hodnoty:
14 porcií / ks
35 minút
1 ks obsahuje:
90 kcal
10 g sacharidov
5 g tuku
5 g bielkovín
Popis:
"Biscoff? Čo to je?" :-OUrčite z vás väčšina bude tušiť, o čo ide, keď vám ich následne bližsie opíšem. Sú to presne tie keksíky, ktoré dostanete ku každej objednanej káve v kaviarni v červenom obale. Jedinečná chuť chrumkavej textúry, karamelu a voňavých korenín. Predstavujú chutnú chvíľku, ktorú si zaslúžite vo vašom dni.
Táto vydarená a vylepšená varianta týchto keksíkov neobsahuje žiaden lepok a dokonca ani laktózu! Teraz si stačí pripraviť už iba kvalitnú kávu a namáčať. Mmmmm. ;)TIP: Ak nemáte sezamovú múku, môžete použiť aj akúkoľvek celozrnnú.
Suroviny:
Keksíky:
-
-
soľ
1
ČL
vanilkový extrakt
2
ks
vajce
1
ks
rozpučený banán
1
ČL
perníkové korenie
1/2
šálky
kokosový cukor
2
šálky
sezamová múka
Poleva:
50
g
nasekaná kvalitná horká čokoláda
na posypanie
-
sezamové semienka
Postup:
V miske som si drevenou varechou (môžete aj rukami) zmiešala všetky suroviny na cesto (bude pravdepodobne redšie a lepivé). Potom som pridávala navyše sezamovú múku, dokiaľ mi nevzniklo tuhšie cesto, ktoré sa odlepovalo od misky.
Rúru som si predhriala na 180 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. Kuchynskú linku som si pomúčila sezamovou múkou, vrch cesta tiež a vyvaľkala ho do tvaru kruhu (hrúbka cca na 1cm). Okrúhlou formičkou na cookies som vykrajovala menšie kolieska a premiestnila ich plech. Piekla som 12-15 minút a nechala vychladnúť.
Horkú čokoládu som si rozpustila nad parou a vrch cookies potrela čokoládou (môžete aj namáčať) a posypala sezamovými semienkami.
Keksíky skladujeme v uzatvorenej nádobe. VYDRŽIA DLHO!
Dobrú chuť.