Svieži raw ovocný tart
Info:
Úvod:
Jar už máme zahájenú a s ňou prichádzajú aj jarné recepty. Svieže, čertsvé a plné farieb. My sme ju zahájili týmto absolútne fantastickým a jednoduchým raw ovocným tartom, ktorý neobsahuje žiaden pridaný cukor, iba naturálne suroviny. Recept je univerzálny a môžete ho meniť podľa nálady a chutí. 😉
Recept na kokosovú šľahačku nájdete na stránke.
POZNáMKA: Namieto kokosovej šľahačky (kto nie je na raw strave) môžete použiť hustý grécky jogurt, ricottu či tvaroh.
Suroviny:
Postup:
Sušené hrozienka som si namočila na 15 minút do horúcej vody. Zatiaľ som si orechy spolu s kokosom vo výkonnom mixéri rozmixovala na múku a premiestnila do misky. Namočené hrozienka som zbavila vody, v mixéri rozmixovala na hladkú kašu a pridala ku sypkej zmesi. Rukami som vypracovala mierne lepivé cesto. Cesto som popritláčala do okrúhlej formy (26 cm) aj po bokoch a dala odpočívať do chladničky na cca 2 hodiny (najlepšie cez noc, ale nie je to nevyhnutné).
Potom som si vyšľahala kokosovú šľahačku a pridala na vychladený základ. Nakoniec som si nakrájala ovocie na menšie kúsky, okrem čučoriedok, a pridala na vrch.
Dobrú chuť.