Svieži raw ovocný tart
Výživové Hodnoty:
12 porcií / ks
30 minút
1 ks obsahuje:
153 kcal
16 g sacharidov
9 g tuku
4 g bielkovín
Popis:
Jar už máme zahájenú a s ňou prichádzajú aj jarné recepty. Svieže, čertsvé a plné farieb. My sme ju zahájili týmto absolútne fantastickým a jednoduchým raw ovocným tartom, ktorý neobsahuje žiaden pridaný cukor, iba naturálne suroviny. Recept je univerzálny a môžete ho meniť podľa nálady a chutí. ;)
Recept na kokosovú šľahačku nájdete na stránke.
POZNáMKA: Namieto kokosovej šľahačky (kto nie je na raw strave) môžete použiť hustý grécky jogurt, ricottu či tvaroh.
Suroviny:
Základ:
2
šálky
sušené hrozienka
1
šálka
vlašské orechy
1
šálka
sušený kokos
Plnka:
2
ks
banán
3/4
šálky
čučoriedky
2
ks
kiwi
400
ml
kokosová šľahačka
Postup:
Sušené hrozienka som si namočila na 15 minút do horúcej vody. Zatiaľ som si orechy spolu s kokosom vo výkonnom mixéri rozmixovala na múku a premiestnila do misky. Namočené hrozienka som zbavila vody, v mixéri rozmixovala na hladkú kašu a pridala ku sypkej zmesi. Rukami som vypracovala mierne lepivé cesto. Cesto som popritláčala do okrúhlej formy (26 cm) aj po bokoch a dala odpočívať do chladničky na cca 2 hodiny (najlepšie cez noc, ale nie je to nevyhnutné).
Potom som si vyšľahala kokosovú šľahačku a pridala na vychladený základ. Nakoniec som si nakrájala ovocie na menšie kúsky, okrem čučoriedok, a pridala na vrch.
Dobrú chuť.