Večerné pečivo takmer bez sacharidov
Info:
Úvod:
Priznajme si to. Každý z nás alebo väčšina sa chceme vyhýbať múke a pečivu hlavne večer, ale tá túžba po ňom tam určite je, však? 🙂
Tu je variant na pečivo, ktoré si môžete vychutnať aj večer, bez veľkého prísunu sacharidov. Asi ste teraz zvedaví, z čoho môže byť asi tak pripravované! 😉 Obsahuje karfiol, kokosovú múku a vajcia.
…áno, z karfiolu si vážne môžete pripraviť pečivo. Ak preferujete paleo diétu, sú stvorené ako pre vás!
Vďaka kokosovej múke má pečivovú texturu, pretože je sypkejšia, karfiol zase dodáva miernu vláčnosť, takže výsledok nie su tuhé bochníky, ako bezlepkové výrobky v obchodoch.
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie.
Karfiol som si nakrájala na malé kúsky a následne postupne rozmixovala v mixéri na “ryžu”. Rozmixovaný karfiol som si premiestnila do misky a následne primiešala všetky suroviny, okrem mixu semienok (bylinky a cesnak pridajte podľa chuti, hlavne nesolte, potom karfiol pustí veľa vody).
Ja osobne som ich tvarovala tak, že som si zobrala okrúhlu naberačku, nabrala zmes, utlačila a vyklopila “bochníček”.
Nakoniec som ich posypala morskou soľou, semienkami, mierne ich utlačila a piekla cca 30 minút.
Po upečení ich nechajte úplne vychladnúť. Dobrú chuť. 🙂