Plnené orechovo-semienkové pečivo

Info:

12 ks
Predpríprava: 100 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 130 minút
1 ks obsahuje:
329 kcal
Sacharidy: 38 g
Tuky: 13 g
Bielkoviny: 9 g

Úvod:

Opäť vám prinášam skvelý recept na domáce pečivo! Veď, čo chutí lepšie, keď nie domáce, že? 🙂 Podľa mňa, pečenie chleba, či akéhokoľvek pečiva je ako tak trocha umenie. Včera to bola pre mňa výzva, ale výzvy milujem. Tak som sa včera pustila do mojich prvých domácich rožtekov, ktoré sa mi ku podivu veľmi vydarili a musím povedať, že sú fakt fantastické a vôbec nie tak zložité, ako som si myslela. Zvládnete to ľavou zadnou. Dôležité je, aby ste múku preosiali cez sitko! Nevynechávajte!

Tá chuť a bohaté množstvo orechov, tekvicových a slnečnicových semienok! Žiadne tvrdé a hutné pečivo, ako si niektorí myslia, keď sa im “vynorí” slovo “celozrnné”. Ale výsledok je mäkké a 100% celozrnné pečivo, ktoré sa hodí k čomukoľvek! 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Cesto:
● trstinový cukor - 1/2 ČL -
● špaldová múka hladká - 4 a 1/2 šálky -
● muškátový oriešok - štipka - -
● teplá voda - 1 a 1/2 šálky -
● maslo ghee - 4 PL -
● soľ - 1 ČL -
● čerstvé droždie - 1 ks -
Plnka:
● tekvicové semienka - 1/2 šálky -
● vlašské orechy - 1/2 šálka -
● sezamové semienka - 1/4 šálky -
● slnečnicové semienka - 1/2 šálky -

Postup:

Do hlbokej misky som si pridala teplú vodu, cukor, droždie, premiešala do rozpustenia a nechala 5 minút odpočívať. Zatiaľ som si preosiala múku cez sitko. Potom som ju pridala do misky, kde som mala pripravený kvások a spolu s múkou pridala všetky ostatné suroviny na cesto. Vypracovala som cesto a nechala prikryté utierkou odpočívať 1 hodinu.

Medzitým som si zmiešala na plytkom tanieri sezamové semienka, trochu slnečnicových a tekvicových semienok na obalenie. Po hodine kysnutia som si rúru predhriala na 180 stupňov, cesto vybrala a spracovala na pomúčenej kuchynskej linke spolu s múkou na nelepivé cesto.

Toto cesto som si rozdelila na približne 12 menších rovnakých bochníkov. Každý bochník som rozvaľkala do tvaru štvorca – hrúbka cca 1 cm. Každý vyvaľkaný štvorec som posypala vždy trochou posekanými orechmi a semienkami, ktoré som následne diagonálne zrolovala a konce zastrčila do vnútra (mal by vám vzniknúť tvar rožka). Nakoniec som si namočila prsty vo vode a každý rožok obalila v sezame, ktorý som si pripravila už predtým. Pečieme na plechu vyloženým papierom na pečenie 30-35 minút.

Dobrú chuť! 🙂

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.