Cukinovo-tvarohové pletenky

Info:

6 ks
Predpríprava: 90 minút
Príprava: 40 minút
Príprava spolu: 130 minút
1 ks obsahuje:
277 kcal
Sacharidy: 58 g
Tuky: 3 g
Bielkoviny: 13 g

Úvod:

Kto miluje čerstvé a poctivé domáce pečivo ako ja, tak tieto si musíte určite pripraviť! Vnútri boli vláčne vďaka tvarohu a cukine, navyše tvaroh im dodal bohatý obsah bielkovín, čo u pečiva nie je až tak zvyčajné! Vlašské orechy im zase dodali chrumkavosť a zdravé tuky.

Výživné a tak dobré! 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● trstinový cukor - 1 ČL -
● odtučnený tvaroh jemný - 1 šálka -
● soľ - 1/2 ČL -
● čerstvé droždie - 1/2 ks -
● špaldová múka hladká - 400 g -
● nastrúhaná cukina - 110 g -
● ovsené vločky - 30 g -
● nasekané vlašské orechy - 30 g -
● teplá voda - 300 ml -

Postup:

Najprv som si pripravila kvások. Do malého hrnca som si pridala teplú vodu, trstinový cukor, droždie a premiešala vidličkou, aby sa droždie rozpustilo. Vo väčšej miske som si zmiešala múku, ovsené vločky, orechy a soľ. Potom som pridala tvaroh a cukinu. Nakoniec som to zaliala kváskom a opatrne premiešala (cesto bude troška redšie).

Cesto som zakryla utierkou a nechala kysnúť aspoň 1 hodinu. Potom som cesto vybrala na pomúčenú dosku a pomocou múky som z neho vypracovala nelepivé cesto, ktoré som si rozdelila na 6 rovnakých častí. Z každej časti som ušúľala cca 30 cm dlhého “hadíka” (umiestnite si ho zvisle). A ide zložitejšia časť receptu.

Jeden koniec, čo je bližšie k vám, spojíme do opačného písmena J (ako keby ste išli tvarovať písmeno J, lenže opačne). Druhý koniec vezmeme a prepletieme cez otvor a jedna žemlička je hotová. Opakujeme s ďalšími. Dôležité je dobre vykysnuté cesto. Takže na plechu vyložením papierom na pečenie necháme žemličky ešte 30 minút kysnúť. Potom potrieme vrch troška mliekom. Piekla som 35-40 minút pri 200 stupňoch.

Dobrú chuť!

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.