Celozrnná ciabatta so sušenými paradajkami

Celozrnná ciabatta so sušenými paradajkami

Výživové Hodnoty:

10 porcií / ks
115 minút
1 ks obsahuje:
125 kcal
18 g sacharidov
4 g tuku
3 g bielkovín

Popis:

Príprava tradičnej ciabatty má svoj presne daný postup, ktorý je na čas náročný. Ale aj tak si môžete vychutnať chuť ciabatty, pretože vám prinášam jednoduchý a rýchlejší postup. Povrch má pekne chrumkavý a vnútro vláčne. Je niekoľko násobne lepšia a zdravšia, ako tie zo supermarketov! Kto má radšej olivy, nech si primieša radšej tie, alebo si ju pripravte len takú "čistú". Ja ju mam najradšej keď je čerstvá a potretá akýmkoľvek pestom. :)
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

4 PL olivový olej
1/2 ČL soľ
1 ČL sušené droždie
250 g celozrnná pšeničná múka hladká
170 ml voda
5 ks sušené paradajky

Postup:

V miske som si zmiešala múku, droždie a soľ. Potom som primiešala ostatné suroviny a nakoniec zľahka primiešala nakrájané paradajky (cesto má byť lepkavejšie). Cesto som nechala kysnúť aspoň 1 hodinu na teplom mieste.

Keď bolo vykysnuté, cesto som vybrala na zľahka pomúčenú dosku a obalila v múke, aby sa povrch nelepil. Takto spracované cesto som uložila na plech vyložený papierom na pečenie, vytvarovala podlhovastý obdĺžnik, ktorý som zatočila (ako keby ste “žmýkali” cesto). Alebo jednoducho vytvarujte podlhovastý obdĺžnik.

Piekla som pri vopred rozohriatej rúre na 230 stupňov 30-40 minút. Povrch by mal byť jemne hnedý.

Dobrú chuť! 🙂

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky