Cesnakovo-cukinová focaccia
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Cesto:
Vrch:
Postup:
Vo väčšej miske som si teplú vodu zmiešala s droždím a medom do rozpustenia a nechala aspoň 5 minút odpočívať. Potom som pridala olivový olej, soľ a múku. Cesto som vypracovala rukami na pomúčenej doske, miesila som dokiaľ mi nevzniklo nelepivé cesto. Vypracované cesto som celé potrela olivovým olejom a nechala v miske zakryté kysnúť najmenej 1 hodinu (cesto by sa malo zdvojnásobiť). Vykysnuté cesto som rozdelila na 8 menších kúskov a položila ich na plech vyloženým papierom na pečenie. Zakryté som ich nechala ešte 15 minút kysnúť.
Rúru som si zatiaľ predhriala na 180 stupňov a v miske zmiešala všetky suroviny, ktorými posypeme povrch focaccie. Každý kus som potrela rozšľahaným vajíčkom a posypala cukinovou zmesou.
Piekla som 30-35 minút do zlatista.
Dobrú chuť! 🙂