Luxusné syrové tyčinky (štangle)

Info:

20 ks
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 145 minút
Príprava spolu: 150 minút
1 tyčinka obsahuje:
85 kcal
Sacharidy: 12 g
Tuky: 2 g
Bielkoviny: 4 g

Úvod:

Chystáte pohostenie pre vašich priateľov alebo blíži sa deň oslavy? Lepšiu vec si k vínku neviem ani predstaviť! 🙂 Chrumkavé a zároveň jemné pečivo zo špaldovej múky, ktorým budú jednoducho unesení. Odporúčam podávať s jogurtovo-cesnakovým dressingom. Tyčinky sa dajú využiť aj ako príloha ku krémovým polievkam či šalátu.
…Tak, a už len namáčať a užívať si skvelý večer s priateľmi či rodinou. Krásne voňajú. 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Cesto:
● trstinový cukor - 1 ČL -
● olivový olej - 1 a 1/2 PL -
● špaldová múka hladká - 2 a 1/3 šálky -
● teplá voda - 3/4 šálky -
● soľ - 1 ČL -
● pizza korenie - 2 ČL -
● čerstvé droždie - 20 g -
Plnka:
● olivový olej - 1 PL -
● cesnak (strúčik) - 2 ks -
● strúhaný parmezán - 100g g -

Postup:

Z teplej vody, cukru a droždia som si pripravila kvások, ktorý som nechala 10 minút vykvasiť. Zatiaľ som si v miske zmiešala všetky ostatné suroviny. Pripravený kvások som vyliala do múky a vymiesila polotuhé elastické cesto (cesto vy nemalo byť ani moc riedke ani tuhé). Cesto som nechala kysnúť na teplom mieste minimálne 2 hodiny. Vykysnuté cesto som rozvaľkala na pomúčenej doske natenko.
V malej miske som si zmiešala 1 PL olivového oleja s rozpučeným cesnakom a syr nastrúhala nahrubo. S cesnakovo-olivovou zmesou som potrela 1/2 cesta a posypala s nastrúhaným syrom (ten taktiež iba na tú polovicu, druhá polovica ostane “holá”). Potom som voľnú polovicu cesta preložila na začiatok syrového cesta a preložila ešte raz (teraz by vám mal vzniknúť obdĺžnik). Preložené cesto som prešla valčekom, aby sa vytlačil prípadný vzduch a syr vtlačil do cesta. Z cesta som odkrajovala 2 cm pásy, ktoré som následne skrútila (akokeby ste žmýkali uterák) a ukladala na plech vyloženým papierom na pečenie. Tyčinky som nechala ešte 15 minút podkysnúť. Podkysnuté tyčinky som potrela olivovým olejom, zľahka osolila a piekla 15-20 minút pri 200 stupňoch.

Dobrú chuť.

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.