Domáce celozrnné tortilly
Info:
Úvod:
Dnes sa s vami musím podeliť o tento super jednoduchý recept na skvelé domáce celozrnné tortilly! 🙂
Výroba tortíl je celkom jednoduchá záležitosť, že? No, ak sa pozriete na zoznam surovín, ktoré obsahujú kupované, budete vidieť pravdepodobne niečo takéto: veľa zbytočných vecí!Takže, prinášam vám recept, ktorý vyžaduje iba 5 surovín, a výsledok? Skvelý!
Doprajte si ich ako prílohu k vášmu obľúbenému šalátu, alebo ich jednoducho naplňte, na čo budete mať chuť. 😉
Suroviny:
Postup:
V miske som si zmiešala múku, olej a soľ. Potom som pomaly pridávala vodu, za stáleho miešania, dokiaľ mi nevzniklo nelepkavé cesto. Cesto som vybrala na kuchynskú linku, ktorú som si pomúčila múkou a miesila ďalej cesto po dobu cca 2 minút. Cesto som dala naspäť do misy a nechala 15 minút odpočívať. Potom som cesto rozdelila do 4 guliek a každú som rozvaľkala do tvaru kruhu (snažte sa rozvaľkať na tenko, nie moc nahrubo).
Panvicu som si rozohriala a na sucho opekala každú tortillu. Z oboch strán cca 1 minútu (uvidíte sami, podľa potreby, musia sa na nej spraviť pekné hnedé “očká” :).
Najlepšie sú čerstvé.
Dobrú chuť!