Grilované cibuľové bochníky
Info:
Úvod:
Tak toto bolo geniálne! Nikdy som ešte “nepiekla” chleba na grile a ľutujem, že som tento recept neobjavila skôr.
úplne si ich viem predstaviť k šalátu, alebo len tak priniesť na záhradnú grilovačku s rodinou, či priateľmi ako prílohu. Ešte zahorúca som si na to jednoducho uložila plátok syra a jedla len tak. Odporúčam! 🙂
Suroviny:
Postup:
Cibuľu som si opiekla na olivovom oleji dozlatista. Na druhej panvici som si na sucho opiekla slnečnicové semienka a pridala do cibuľovej zmesi.
Potom som si droždie rozpustila so 4 PL vlažnej vody a zmiešala s múkou, soľou a cibuľovou zmesou. Nakoniec som priliala 100 ml vlažnej vody, aby vzniklo mäkké, ľahko tvarovateľné cesto. Nechala som asi 30 minút kysnúť.
Z cesta som vytvarovala 8-10 tenších “placiek” a grilovala asi 15 minút. Desať minút z jednej strany a z druhej strany stačilo grilovať už len 5 minút. A teraz je len na vás, ako s nimi vynaložíte. 🙂
Dobrú chuť!