Nadýchaný chlieb bez použitia akejkoľvek múky
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 180 stupňov a formu na chlieb (18×12 cm) som zľahka vymazala olivovým olejom (môžete použiť aj papier na pečenie, no chlieb by sa nemal prilepiť). V miske som si metličkami vyšľahala žĺtka s olivovým olejom a vodou. V ďalšej miske som si vymiešala bielka do krémového snehu, popri šľahaní som pridala šťavu z citróna (šťava udrží sneh stále nadýchaný). V ďalšej miske som si premiešala psyllium, ľanové semienka, chia semienka, slnečnicové semienka, jedlú sódu, sušené oregano a soľ.
Do zmesi so žĺtkami som pridala suchú zmes zo psyllia, sneh z bielok a ihneď vymixovala elektrickými metličkami (musite mixovať rýchlo aby sa zo psyllia nevytvoril gél). Zmes som premiestnila do formy na chlieb a piekla 45-55 minút. Pred krájaním som nechala 15 minút vychladnúť.
Dobrú chuť.