Asi sa pravdepodobne pýtate, ako sakra drží tento chlieb pohromade bez použitia múky?! Odpoveď je psyllium. Určite ste sa s týmto výrazom už stretli. Psyllium je rozpustná vláknina, ktorá vzniká vyčistením obalu semien skorocelu indického.Psyllium v tráviacom trakte naviaže na seba veľké množstvo vody, vznikne akoby “gél”, ktorý na seba naviaže jedovaté splodiny, ktoré sa telu nepodarilo odstrániť a tým očistí tráviaci trakt prirodzenou cestou.
Ale aké dočinenie má psyllium s týmto chlebom? Myšlienka využitia psyllia bola taká, že táto surovina spojila krásne dohromady všetky ostatné suroviny bez toho, aby som použila akúkoľvek múku.
Môžem povedať, že chlebík chutí ako štandardný chlieb s použitím celozrnnej múky. Je nadýchaný, makký, nízko-sacharidový a hlavne veľmi chutný! 🙂