Nekysnutý celozrnný chlieb s makom a cmarom

Nekysnutý celozrnný chlieb s makom a cmarom

Výživové Hodnoty:

12 porcií / ks
55 minút
1 ks obsahuje:
122 kcal
20 g sacharidov
2 g tuku
4 g bielkovín

Popis:

Ak hľadáte recept na pravý celozrnný domáci chlieb, ktorý nevyžaduje kysnutie a zdĺhavú prípravu, tak ste na správnom mieste! Príprava tohto chleba vám zaberie iba 10 minút! :)Nie je nad domáci, čerstvý, chrumkavý domáci chlieb. STOP KUPOVANýM A ZAFARBENýM!
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

1 ČL trstinový cukor
1 ČL jedlá sóda
2 PL mletý mak
1 ČL soľ
350 g celozrnná múka stredná
300 ml cmar
50 g slnečnicové semienka

Postup:

Plech som si najprv vyložila papierom na pečenie a zľahka potrela olivovým olejom.

V hlbokej mise som si zmiešala múku, slnečnicu, mak, sódu, soľ a cukor. V strede zmesi som si spravila jamku, vliala do nej cmar a postupne ho spracovávala do múčnej zmesi, dokiaľ mi nevzniklo mäkké (troška lepkavé) cesto.

Zmes som si z misky vybrala na dobre pomúčenú dosku, vrch cesta som si posypala ešte múkou a cca 5 minút spracovávala, dokiaľ mi nevzniklo nelepkavé, dobre tvarovateľné cesto. Potom som si vytvarovala bochník a premiestnila na plech. Ostrým nožom som na povrchu chleba spravila prekrížený rez (X) a poprášila múkou. Prvých 15 min som chlieb piekla pri 230 stupňoch a zvyšných 30 minút pri 200 stupňoch.

Pred krájaním necháme chlieb dobre vychladnúť. 🙂

Dobrú chuť!

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky