Mrkvový chlebík bez kysnutia
Info:
Úvod:
Kto hovorí, že príprava domáceho chleba musí mať zdĺhavú prípravu a dlho kysnúť? 🙂 Ja vám prinášam recept, ktorý len jednoducho zmiešate a upečiete! Vláčny a chutný chlebík, ktorý obsahuje bohaté množstvo zeleniny, vitamínov a vlákniny a je 100% celozrnný!
V recepte som použila 1/2 šálky olivového oleja, ale môžete použiť kombináciu vody a oleja v pomere 1:1 pre zníženie kalórií a tuku. Na pečenie chleba som použila formu na chlieb, dĺžka 30 cm.
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 180 stupňov a formu vyložila papierom na pečenie.
V jednej miske som si zmiešala celozrnnú múku, prášok do pečiva, opražené sezamové semienka, soľ, štipku škorice a zázvoru. V ďalšej miske som si vyšľahala vajcia s olivovým olejom a medom. Potom som primiešala nahrubo nastrúhanú mrkvu. Mokrú zmes som vyliala do suchej zmesi a vymiešala cesto rukami (vznikne vám pomerne husté cesto).
Cesto som vložila do formy (vrch môžete posypať akýmikoľvek semienkami) a piekla 45 minút. Pred krájaním som nechala vychladnúť.
Dobrú chuť! 🙂