Mrkvový chlebík bez kysnutia
Výživové Hodnoty:
12 porcií / ks
65 minút
1 ks obsahuje:
200 kcal
24 g sacharidov
9 g tuku
7 g bielkovín
Popis:
Kto hovorí, že príprava domáceho chleba musí mať zdĺhavú prípravu a dlho kysnúť? :) Ja vám prinášam recept, ktorý len jednoducho zmiešate a upečiete! Vláčny a chutný chlebík, ktorý obsahuje bohaté množstvo zeleniny, vitamínov a vlákniny a je 100% celozrnný!V recepte som použila 1/2 šálky olivového oleja, ale môžete použiť kombináciu vody a oleja v pomere 1:1 pre zníženie kalórií a tuku. Na pečenie chleba som použila formu na chlieb, dĺžka 30 cm.
Suroviny:
1
ČL
med/javorový sirup/agave
1/4
ČL
mletá škorica
1/2
šálky
olivový olej
1
balenie
kypriaci prášok do pečiva
3
ks
vajce
1/4
ČL
mletý zázvor
1
ČL
soľ
2
ks
veľká mrkva
3
šálky
akákoľvek hladká celozrnná múka
1/2
šálky
sezamové semienka
Postup:
Rúru som si predhriala na 180 stupňov a formu vyložila papierom na pečenie.
V jednej miske som si zmiešala celozrnnú múku, prášok do pečiva, opražené sezamové semienka, soľ, štipku škorice a zázvoru. V ďalšej miske som si vyšľahala vajcia s olivovým olejom a medom. Potom som primiešala nahrubo nastrúhanú mrkvu. Mokrú zmes som vyliala do suchej zmesi a vymiešala cesto rukami (vznikne vám pomerne husté cesto).
Cesto som vložila do formy (vrch môžete posypať akýmikoľvek semienkami) a piekla 45 minút. Pred krájaním som nechala vychladnúť.
Dobrú chuť! 🙂