Nadýchané syrové trojuhoľníčky s pestom
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Cesto:
Plnka:
Postup:
Do vačšej misky som si pridala teplú vodu, olivový olej, trstinový cukor, soľ a premiešala, dokiaľ sa droždie nerozpustilo. Potom som prisypala 1 šálku špaldovej múky a vymiešala dohladka. Následne som pridala zvyšnú šálku špaldovej múky a vymiešala cesto (nezlaknite sa keď bude mierne riedke a lepkavé). Cesto som nechala kysnúť 1 hodinu, kým sa zdvojnásobilo.
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie.
Vykysnuté cesto som si premiestnila na pomúčenú dosku a s pomocou múky vypracovala rukami nelepivé cesto, ktoré som vyvaľkala do tvaru obdĺžnika (hrúbka cesta by mala mať cca 2-3 mm). Vrch cesta som potrela bazalkovým pestom (môžete pridať aj rozpučený cesnak, pre intenzívnejšiu chuť), poukladala kolieska šunky, posypala syrmi, bylinkami, zľahka soľou a zarolovala (začnite od širšej strany).
Zrolované cesto som premiestnila na plech (najlepšie je ho uložiť diagonálne – od jedného rohu plechu k druhému) a rozkrájala do tvaru trojuhoľníčkov (nemusíte úplne nakrájať až po spodok, stačí jemne naznačiť a po upečení od seba poodtrhávate, ide to ľahko a navyše plnka nevytečie).
Piekla som 25-30 minút, dokiaľ vrch nebol jemne hnedastý.
Dobrú chuť.