Nadýchané syrové trojuhoľníčky s pestom

Info:

22 ks
Predpríprava: 90 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 120 minút
1 ks obsahuje:
88 kcal
Sacharidy: 9 g
Tuky: 3 g
Bielkoviny: 5 g

Úvod:

Aby to nebolo stále len o pečení sladkých cukroviniek a koláčov, tak dnes tu mám niečo aj pre slané jazýčky! 😉 Predsa aj to patrí k Vianociam. Alebo si ho uschovajte na blížiaci sa Silvester, ktorí tu je čo nevidieť.

Mám slabosť pre nadýchane, domáce a hlavne čerstvé pečivo. Vyskúšala som už milión receptov a postupov na špaldové slané pečivo, ale toto je priam najlepšie zo všetkých! Nadýchané, mäkké a vláčne. Na tvrdé a suché pečivo ani nepomyslite! 🙂

Plnku môžete zvoliť podľa vašej fantázie a chuti. Ja osobne som použila bazalkové pesto, šunku a dva druhy syra-mozzarellu a strúhaný parmezán. Odporúčam si ich pripraviť na spôsob pizze – paradajkový základ, bazalka, mozzarella, parmezán, cesnak a šunka. 😉

Ideálne.

TIP: Do cesta môžete primiešať obľúbené sušené bylinky.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Cesto:
● trstinový cukor - 1 PL -
● olivový olej - 1 PL -
● špaldová múka hladká - 2 šálky -
● teplá voda - 3/4 šálky -
● soľ - 1/2 ČL -
● sušené droždie - 2 ČL -
Plnka:
● soľ - - - -
● koreniny a bylinky podľa chuti - - - -
● strúhaný parmezán - 50 g -
● kvalitná kuracia šunka - 150-200 g -
● bazalkové pesto - 3 PL -
● nastrúhaná mozzarella light - 150-200 g -

Postup:

Do vačšej misky som si pridala teplú vodu, olivový olej, trstinový cukor, soľ a premiešala, dokiaľ sa droždie nerozpustilo. Potom som prisypala 1 šálku špaldovej múky a vymiešala dohladka. Následne som pridala zvyšnú šálku špaldovej múky a vymiešala cesto (nezlaknite sa keď bude mierne riedke a lepkavé). Cesto som nechala kysnúť 1 hodinu, kým sa zdvojnásobilo.

Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie.

Vykysnuté cesto som si premiestnila na pomúčenú dosku a s pomocou múky vypracovala rukami nelepivé cesto, ktoré som vyvaľkala do tvaru obdĺžnika (hrúbka cesta by mala mať cca 2-3 mm). Vrch cesta som potrela bazalkovým pestom (môžete pridať aj rozpučený cesnak, pre intenzívnejšiu chuť), poukladala kolieska šunky, posypala syrmi, bylinkami, zľahka soľou a zarolovala (začnite od širšej strany).

Zrolované cesto som premiestnila na plech (najlepšie je ho uložiť diagonálne – od jedného rohu plechu k druhému) a rozkrájala do tvaru trojuhoľníčkov (nemusíte úplne nakrájať až po spodok, stačí jemne naznačiť a po upečení od seba poodtrhávate, ide to ľahko a navyše plnka nevytečie).

Piekla som 25-30 minút, dokiaľ vrch nebol jemne hnedastý.

Dobrú chuť.

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.