Biscuits z gréckeho jogurtu
Info:
Úvod:
Vyskúšajte tieto zlaté mini bochníčky z ovsenej múky! Ideálne na víkendové raňajky k vašej obľúbenej káve. 😉
Mojou hlavnou úlohou bolo, aby tieto bisquits neboli tvrdé a suché. Pečenie čisto len s celozrnnou múkou často vyústi v suché a tvrdé výrobky, ale len vtedy ak neupravíte recept. V tomto prípade som vedela, že musím použiť hustý jogurt tipu gréckeho alebo gazdovského, aby boli pekne vláčne a viac prášku do pečiva, aby sa vydvihli. A výsledok? Na povrchu chrumkavé, no vnútri mäkké a vláčne.
Môj obľúbený spôsob ako so ich užijem, je že si ich natriem arašidovým maslom, banánom a polejem troškou medom, alebo s domácim slivkovým lekvárom. Pokojne sa dajú jesť aj na slano, ale potom budete musieť ubrať troška cukru z receptu.
Môj posledný tip je-ak chcete aby boli viac nadýchané, tak cesto dlho nemieste a nestláčajte pri spracovávaní!
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie.
Potom v miske som si zmiešala všetky suroviny okrem jogurtu. Následne som pridávala postupne jogurt a rukami vpracovávala do múky (vznikne vám také drobivé cesto). Cesto som si vybrala na pomúčenú kuchynskú dosku a tam cesto ďalej spracovávala, dokiaľ sa nespojilo.
Cesto som vyvaľkala na cca 2-2,5 cm hrubé a pomocou pohárika vykrajovala kolieska. Piekla som 10-13 minút. Ak vrch začal zľahka hnednúť, boli hotové.
Dobrú chuť! 🙂