Nízko-sacharidový ľanový chlieb
Info:
Úvod:
Ďalšie prianie, ktoré mi nedávno prišlo od jednej fanúšičky, bolo, či by som nepripravila chlieb, ktorý by sa dal konzumovať aj večer. Čiže nízky obsah sacharidov a vyšší obsah bielkovín.
Jediný obsah sacharidov, ktorý sa nachádza v tomto chlebe je vláknina obsiahnutá v ľanových semienkach a chia semienkach. Ľanové semienka sú veľmi užitočné, ako pre nízky obsah sacharidov, tak pre naše telo! Ale nezabúdajte, že vtedy majú svoj účinok, ak sú podrvené.
Takže, tento chlieb si môžete vychutnať bez výčitiek aj večer! Budete prekvapený chuťou a rýchlou prípravou. Tak čo, vrhnete sa do prípravy aj vy? 😉
Suroviny:
Postup:
Menší hlboký plech (31×24 cm) som si vyložila papierom na pečenie a rúru predhriala na 220 stupňov.
Najprv som si v mixéri rozmixovala ľanové semienka na múku (môžete použiť aj tak, že použijete 1/3 šálky ľanových semienok a 1/3 šálky slnečnicových, či tekvicových semienok). Potom som zmes premiestnila do hlbokej misky, primiešala celé chia semienka, prášok do pečiva a štipku soli. Nakoniec som vmiešala ľanový/olivový olej spolu s vaječnými bielkami.
Hotovú zmes som vyliala na plech a po celej dĺžke plechu rozotrela (najlepšie prstami). Piekla som 15 minút. Chlieb som rozkrájala na 6 plátkov. Skladujeme v umelej uzavretej nádobe.
Dobrú chuť! 🙂