Proteínový chlebík s kúskami jabĺk
Info:
Úvod:
Leto nám už pomaly končí a nastupujú jesenné, chladné dni. S jeseňou prichádza aj sezóna jabĺk. Z našich prvých jabĺk som sa rozhodla upiecť tento rýchly a ľahký chlebík s prídavkom proteínového prášku! 😉
Obsahuje menej cukru ako ostatné recepty. Sladený je väčšinou prírodne – banánmi a jablkami. Chlebík bol vláčny a jablká po zahryznutí chrumkavé a šťavnaté.
Vychutnajte si ho na raňajky natretý s obľúbeným orechovým maslom a šálkou kávy! 😉 Osvedčený ho mám aj ako desiatu pred tréningom. Správna energia zaručená.
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 180 stupňov.
špaldovú múku som si preosiala cez sitko. K múke som primiešala proteínový prášok, škoricu a jedlú sódu. Vedľa v miske som si rozpučila banány na kašu, primiešala k nim med, kokosový olej a vaječné bielka. Mokrú zmes som vyliala do suchej zmesi a dobre premiešala. Nakoniec som zľahka vmiešala jablká nakrájané na kocky. Zmes som vyliala do silikónovej formy na chlieb (26×15 cm) a piekla som 35 – 40 minút, stred som priebežne kontrolovala špajdľou.
Pred krájaním som nechala vychladnúť.
Dobrú chuť! 🙂