Tvarohové pagáčiky bez kysnutia
Info:
Úvod:
Tak ako sladké koláčiky patria na vianočný stôl, tak aj slané pečivo. Ak chcete potešiť vašu rodinu niečím zdravým na Vianoce, upečte im tieto mäkké a nadýchané pagáčiky! Alebo ešte lepšie sa hodia na silvestrovský stôl! Navyše sú pripravené veľmi rýchlo, pretože nepotrebujú kysnúť. 🙂
Rada na záver. Pagáčiky treba piecť v dobre rozohriatej rúre maximálne 15 minút, inak sa vám vysušia.
Suroviny:
Postup:
Rúru som si dala predhriať medzi 220-250 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. V hlbokej miske som si zmiešala všetky suroviny naraz a vypracovala nelepivé cesto (ak sa vám bude stále lepiť prisypte ešte múku).
Cesto som nechalaodpočívať aspoň 30 minút, aby sa mi s ním lepšie pracovalo. Odpočinuté cesto som si vyvaľkala na hrúbku asi 6 mm a preložila, aby mi vznikli 2 poschodia a znova som prevaľkala (jemne). Následne som vykrajovala pagáčiky, ktoré som potrela rozšľahaným vajíčkom.
Vrch dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Ľanové semienka, syr, sezamové semienka, mak…Najlepšie chutia so syrom!
Dobrú chuť! 🙂