100% paleo chlieb z mandľovej múky

Info:

20 krajcov
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 55 minút
Príprava spolu: 60 minút
1 plátok obsahuje:
109 kcal
Sacharidy: 6 g
Tuky: 6 g
Bielkoviny: 10 g

Úvod:

Každý (teda aspoň z času na čas) potrebujeme vo svojom jedálničku pečivo či chlieb, aj tí, ktorí sú alergickí na lepok. Ja primárne pri pečení bezlepkového chleba používam najradšej mandľovú múku. Chlieb je pripravený na pečenie do 10 minút, a to z jednej misy!

Výsledkom je 100% nízko-sacharidový paleo chlieb z mandľovej múky bez pridania cukru s vysokým obsahom bielkovín a vlákniny! Chutí fantasticky a mierne sladkasto. 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● jedlá sóda - 1 ČL -
● vajce - 4 ks -
● soľ - 1/2-1 ČL -
● rozpustený kokosový olej - 2 PL -
● grécky jogurt - 230 g -
● mandľová múka odtučnená - 500 g -

Postup:

Rúru som si predhriala na 180 stupňov a formu na chlieb (26x12cm) vymazala kokosovým olejom. Do väčšej misy som si pridala mandľovú múku a premiešala s jedlou sódou a soľou. Potom som pridala ostatné suroviny a dobre spracovala (môžete drevenou varechou, ale ja odporúčam rukami, cesto bude tuhšie). Cesto som utlačila do formy a piekla cca 45 minút dohneda. Chlieb som nechala vychladnúť a nakrájala rovnomerne na 20 tenkých plátkov.

Dobrú chuť.
*Nezjedený chlieb môžete nakrájať na plátky a dať zamraziť do fólie, aby ostal čerstvý, keď dostanete na neho chuť.