Špeciálny orechovo-semienkový chlieb bez múky
Info:
Úvod:
Nie je to klasický chlieb z celozrnnej múky, na aký sme zvyknutí. Môj plán bol, aby miesto štandardného sacharidového chleba z celozrnnej múky som naopak vytvorila nízko-sacharidový chleba absolútne bez štipky múky!
Určite väčšina z nás sa snaží z jedálnička znížiť množstvo sacharidov, ale niekedy je ťažké sa vyhnúť pečivu, však? A toto bol môj plán úteku! Konzistencia,oproti klasickým, je chrumkavejšia a mierne žuvacia. Navyše do tela dostanete zdravé tuky, vitamíny, minerály a kvalitné bielkoviny.
Odporúčam ho konzumovať s obľúbenou pomazánkou alebo hummusom. 🙂
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 180 stupňov a formu na chlieb (šírka 25 cm, výška 6 cm) vymazala olivovým olejom (môžete použiť aj papier na pečenie).
V hlbokej miske som si najprv premiešala všetky orechy a semená. Potom som pridala vajcia spolu s olivovým olejom a soľou a dôkladne opäť premiešala.
Zmes som premiestnila do formy a rukami poutláčala. Piekla som 30-35 minút (pred krájaním a vyberaním z formy nechajte chlieb úplne vychladnúť, je to dôležité).
Chlieb váži cca 800g.
Dobrú chuť. 🙂