Špeciálny orechovo-semienkový chlieb bez múky

Info:

800 g
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 35 minút
Príprava spolu: 45 minút
50g chleba obsahuje:
249 kcal
Sacharidy: 12 g
Tuky: 19 g
Bielkoviny: 10 g

Úvod:

Nie je to klasický chlieb z celozrnnej múky, na aký sme zvyknutí. Môj plán bol, aby miesto štandardného sacharidového chleba z celozrnnej múky som naopak vytvorila nízko-sacharidový chleba absolútne bez štipky múky!

Určite väčšina z nás sa snaží z jedálnička znížiť množstvo sacharidov, ale niekedy je ťažké sa vyhnúť pečivu, však? A toto bol môj plán úteku! Konzistencia,oproti klasickým, je chrumkavejšia a mierne žuvacia. Navyše do tela dostanete zdravé tuky, vitamíny, minerály a kvalitné bielkoviny.

Odporúčam ho konzumovať s obľúbenou pomazánkou alebo hummusom. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● olivový olej - 4 PL -
● vajce - 4 ks -
● soľ - 1/2 ČL -
● slnečnicové semienka - 100 g -
● nepomletý mak - 100 g -
● pomleté ľanové semienka - 50 g -
● tekvicové semienka - 150 g -
● celé mandle - 200 g -

Postup:

Rúru som si predhriala na 180 stupňov a formu na chlieb (šírka 25 cm, výška 6 cm) vymazala olivovým olejom (môžete použiť aj papier na pečenie).

V hlbokej miske som si najprv premiešala všetky orechy a semená. Potom som pridala vajcia spolu s olivovým olejom a soľou a dôkladne opäť premiešala.

Zmes som premiestnila do formy a rukami poutláčala. Piekla som 30-35 minút (pred krájaním a vyberaním z formy nechajte chlieb úplne vychladnúť, je to dôležité).

Chlieb váži cca 800g.

Dobrú chuť. 🙂