Domáce multi-semienkové krekry
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Cesto:
Na vrch:
Postup:
Polovicu množstva tekvicových semienok som si rozmixovala v mixéri na múku a premiestnila do misy. K pomletým tekvicovým semienkam som pridala zvyšnú tekvicu, sezamové semienka, mak, špaldovú múku, soľ, vodu a olivový olej. Zmes som dobre vymiešala varechou. Potom som si cesto vybrala na pomúčenú dosku, kde som vypracovala pevné a nelepivé cesto.
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. Cesto som rozdelila na dve polovice. Každú polku som si rozvaľkala do tvaru štvorca (hrúbka cca 0,5 mm) a premiestnila na plech. Vrch cesta som potrela vajíčkom, posypala makom a morskou soľou. Piekla som 10-15 minút. Upečené cesto som nechala vychladnúť na plechu a potom nakrájala na ľubovoľné tvary.
Skladujeme v umelej uzatvorenej nádobe pár dní.
Dobrú chuť!