Semienkové krekry/chlebíky bez lepku
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 170-180 stupňov. Slnečnicové semienka, ľanové semienka, chia semienka a vlašské orechy som pridala do mixéra a vymixovala na jemnú “múku”. Túto zmes som premiestnila do misy a primiešala ostatné suroviny (vznikne vám tuhá a mierne lepivá zmes, vďaka chia semienkam).
Pripravila som si 2 kusy papiera na pečenie. Na jeden kus som položila zmes, utlačila rukami a zakryla druhým kusom papiera na pečenie. Takto som zmes vyvaľkala na tenký plát (tvar nemusí byť dokonalý, ja som zmes vyvaľkala rovnomerne do tvaru obdĺžnika (hrúbka cca 3 mm, zmes vyvaľkajte tak rovnomerne, ako sa vám len dá, keď sa cesto náhodou natrhne, jendoducho ho spojte prstami naspäť, so zmesou sa dobre pracuje).
Takto vyvaľkané cesto som preložila na plech, nakrájala ostrým nožíkom opatrne na obdĺžniky a piekla približne 40-50 minút, dokiaľ krekry neboli na dotyk pevné a mierne zlatisté. Po upečení som nechala úplne vychladnúť, a potom som ich mierne rozdelila na jednotlivé kusy.
Dobrú chuť.