Celozrnný tekvicový chlieb

Celozrnný tekvicový chlieb

Výživové Hodnoty:

1 porcií / ks
165 minút
100g chleba obsahuje:
229 kcal
49 g sacharidov
1 g tuku
9 g bielkovín

Popis:

Ak už dlho uvažujete nad prípravou domáceho celozrnného chleba, tak určite nepremeškajte tento sezónny recept z tekvice! V tomto jesennom období si ho pripravujem dosť často. :) Príprava tohto chlebíka je naozaj jednoduchá a zvládne ho aj neskúsený pekár! Chuťovo je výborný a tekvicová chuť nie je až taká výrazná, ale vďaka nej je vláčny, mäkký a má krásnu farbu. ;)
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

2 ČL med/javorový sirup/agave
štipka - mletá škorica
štipka - muškátový oriešok
na potretie - vajce
2 ČL soľ
1/2 ks čerstvé droždie
500-550 g celozrnná pšeničná múka hladká
50 ml teplá voda
450 g tekvicové pyré z hokaido

Postup:

Rúru som si predhriala na 200 stupňov. V menšej miske som si zmiešala teplú vodu spolu s droždím a medom, a dala nachvíľku bokom. Na kuchynskej linke som si vysypala múku, posypala soľou, s trochou škorice, muškátovým orieškom a v strede urobila jamku. Do jamky som vyliala pomaly droždie, tekvicové pyré a vypracovala nelepivé cesto.
Cesto som nechala kysnúť na teplom mieste 1 hodinu. Potom som cesto premiestnila na plech vyloženým papierom na pečenie, vytvarovala bochník, ktorý som na vrchu jemne narezala (smer nechám na vás) a nechala ešte aspoň 40 minút kysnúť. Nakoniec som vrch chlebu potrela rozšľahaným vajíčkom.
Rúru som stíšila na 180 stupňov a piekla 40-45 minút. Pred krájaním som nechala vychladnúť. Celý chlieb váži 850g.

Dobrú chuť.

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky