Tandoori kurací šalát

Info:

2 porcie
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 20 minút
Príprava spolu: 30 minút
1 porcia obsahuje:
375 kcal
Sacharidy: 10 g
Tuky: 12 g
Bielkoviny: 40 g

Úvod:

šťavnaté tandoori kuracie kúsky servírované na chrumkavom šaláte. Mňam-mňam! Kto by si dal? 🙂
Tento pokrm je často pripravovaný v indickej kuchyni. Kuracie kúsky sú marinované v bielom jogurte dochutené s tandoori masala. Toto korenie si ľavou-zadnou namiešate u vás doma a nemusíte ísť ani do Indie. 😀
Ak sa vám žiadajú sacharidy, naservírujte si tieto šťavnaté kúsky s basmati ryžou – a hneď sa budete cítiť ako v Indii. 😛

TIP: Kuracie kúsky nechajte marinovať cez noc v chladničke pre intenzívnejšiu chuť.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Tandoori kuracie kúsky:
● soľ - - - -
● mletá škorica - 1/4 ČL -
● mleté čierne korenie - 1 ČL -
● olivový olej - 1 PL -
● citrónová šťava - 1 PL -
● drvená rasca - 1/2 ČL -
● mletá červená paprika - 1 ČL -
● mleté chilli - 1/2 ČL -
● kuracie prsia nakrájané na kocky - 300 g -
● biely jogurt - 125 g -
● koriander - 1/2 ČL -
● najemno nasekaný cesnak - 1 ČL -
● nasekaný zázvor najemno - 1 ČL -
Šalát:
● soľ - - - -
● olivový olej - 1 PL -
● malá cukina - 1 ks -
● zrelé avokádo - 1/2 ks -
● mix listovej zeleniny - 200 g -
● cherry paradajky - 10 ks -
● šťava z 1/2 citróna - - - -
● nasekaná čerstvá petržlenová vňať - hrsť - -

Postup:

Tandoori kuracie kúsky- Všetky suroviny som si jednoducho spolu zmiešala v miske a nechala marinovať cez noc v chladničke. Kuracie kúsky som prudko opiekla na panvici dochrumkava.
šalát- Cukinu som si nakrájala na menšie hranolčeky. Na panvici som si rozohriala trošku olivového oleja a opiekla ju dozlatista. Následne som si nakrájala avokádo na kocky a cherry paradajky na polovice. Všetku zeleninu som premiestnila do misy, pokvapkala citrónovou šťavou, zľahka poliala olivovým olejom a premiešala.

šalát s kuracím mäsom som rovnomerne naservírovala na taniere a podávala.

Dobrú chuť.