Tandoori kurací šalát

Info:

2 porcie
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 20 minút
Príprava spolu: 30 minút
1 porcia obsahuje:
375 kcal
Sacharidy: 10 g
Tuky: 12 g
Bielkoviny: 40 g

Úvod:

šťavnaté tandoori kuracie kúsky servírované na chrumkavom šaláte. Mňam-mňam! Kto by si dal? 🙂
Tento pokrm je často pripravovaný v indickej kuchyni. Kuracie kúsky sú marinované v bielom jogurte dochutené s tandoori masala. Toto korenie si ľavou-zadnou namiešate u vás doma a nemusíte ísť ani do Indie. 😀
Ak sa vám žiadajú sacharidy, naservírujte si tieto šťavnaté kúsky s basmati ryžou – a hneď sa budete cítiť ako v Indii. 😛

TIP: Kuracie kúsky nechajte marinovať cez noc v chladničke pre intenzívnejšiu chuť.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

- - - soľ
1/4 ČL - mletá škorica
1 ČL - mleté čierne korenie
1 PL - olivový olej
1 PL - citrónová šťava
1/2 ČL - drvená rasca
1 ČL - mletá červená paprika
1/2 ČL - mleté chilli
300 g - kuracie prsia nakrájané na kocky
125 g - biely jogurt
1/2 ČL - koriander
1 ČL - najemno nasekaný cesnak
1 ČL - nasekaný zázvor najemno
- - - soľ
1 PL - olivový olej
1 ks - malá cukina
1/2 ks - zrelé avokádo
200 g - mix listovej zeleniny
10 ks - cherry paradajky
- - - šťava z 1/2 citróna
hrsť - - nasekaná čerstvá petržlenová vňať

Postup:

Tandoori kuracie kúsky- Všetky suroviny som si jednoducho spolu zmiešala v miske a nechala marinovať cez noc v chladničke. Kuracie kúsky som prudko opiekla na panvici dochrumkava.
šalát- Cukinu som si nakrájala na menšie hranolčeky. Na panvici som si rozohriala trošku olivového oleja a opiekla ju dozlatista. Následne som si nakrájala avokádo na kocky a cherry paradajky na polovice. Všetku zeleninu som premiestnila do misy, pokvapkala citrónovou šťavou, zľahka poliala olivovým olejom a premiešala.

šalát s kuracím mäsom som rovnomerne naservírovala na taniere a podávala.

Dobrú chuť.

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy