Tandoori kurací šalát
Info:
Úvod:
šťavnaté tandoori kuracie kúsky servírované na chrumkavom šaláte. Mňam-mňam! Kto by si dal? 🙂
Tento pokrm je často pripravovaný v indickej kuchyni. Kuracie kúsky sú marinované v bielom jogurte dochutené s tandoori masala. Toto korenie si ľavou-zadnou namiešate u vás doma a nemusíte ísť ani do Indie. 😀
Ak sa vám žiadajú sacharidy, naservírujte si tieto šťavnaté kúsky s basmati ryžou – a hneď sa budete cítiť ako v Indii. 😛
TIP: Kuracie kúsky nechajte marinovať cez noc v chladničke pre intenzívnejšiu chuť.
Suroviny:
Postup:
Tandoori kuracie kúsky- Všetky suroviny som si jednoducho spolu zmiešala v miske a nechala marinovať cez noc v chladničke. Kuracie kúsky som prudko opiekla na panvici dochrumkava.
šalát- Cukinu som si nakrájala na menšie hranolčeky. Na panvici som si rozohriala trošku olivového oleja a opiekla ju dozlatista. Následne som si nakrájala avokádo na kocky a cherry paradajky na polovice. Všetku zeleninu som premiestnila do misy, pokvapkala citrónovou šťavou, zľahka poliala olivovým olejom a premiešala.
šalát s kuracím mäsom som rovnomerne naservírovala na taniere a podávala.
Dobrú chuť.