Tandoori kurací šalát
Výživové Hodnoty:
2 porcií / ks
30 minút
1 porcia obsahuje:
375 kcal
10 g sacharidov
12 g tuku
40 g bielkovín
Popis:
šťavnaté tandoori kuracie kúsky servírované na chrumkavom šaláte. Mňam-mňam! Kto by si dal? :)
Tento pokrm je často pripravovaný v indickej kuchyni. Kuracie kúsky sú marinované v bielom jogurte dochutené s tandoori masala. Toto korenie si ľavou-zadnou namiešate u vás doma a nemusíte ísť ani do Indie. :D
Ak sa vám žiadajú sacharidy, naservírujte si tieto šťavnaté kúsky s basmati ryžou - a hneď sa budete cítiť ako v Indii. :PTIP: Kuracie kúsky nechajte marinovať cez noc v chladničke pre intenzívnejšiu chuť.
Suroviny:
Tandoori kuracie kúsky:
-
-
soľ
1/4
ČL
mletá škorica
1
ČL
mleté čierne korenie
1
PL
olivový olej
1
PL
citrónová šťava
1/2
ČL
drvená rasca
1
ČL
mletá červená paprika
1/2
ČL
mleté chilli
300
g
kuracie prsia nakrájané na kocky
125
g
biely jogurt
1/2
ČL
koriander
1
ČL
najemno nasekaný cesnak
1
ČL
nasekaný zázvor najemno
Šalát:
-
-
soľ
1
PL
olivový olej
1
ks
malá cukina
1/2
ks
zrelé avokádo
200
g
mix listovej zeleniny
10
ks
cherry paradajky
-
-
šťava z 1/2 citróna
hrsť
-
nasekaná čerstvá petržlenová vňať
Postup:
Tandoori kuracie kúsky- Všetky suroviny som si jednoducho spolu zmiešala v miske a nechala marinovať cez noc v chladničke. Kuracie kúsky som prudko opiekla na panvici dochrumkava.
šalát- Cukinu som si nakrájala na menšie hranolčeky. Na panvici som si rozohriala trošku olivového oleja a opiekla ju dozlatista. Následne som si nakrájala avokádo na kocky a cherry paradajky na polovice. Všetku zeleninu som premiestnila do misy, pokvapkala citrónovou šťavou, zľahka poliala olivovým olejom a premiešala.
šalát s kuracím mäsom som rovnomerne naservírovala na taniere a podávala.
Dobrú chuť.