Slávnostné kuracie stehná so šťuchanými zemiakmi
Info:
Úvod:
Očarte cez sviatky vašu rodinu a priateľov týmito marinovanými kuracími stehnami so štuchanými zemiakmi. Pýtate sa, prečo slávnostné? Objavte skrytú surovinu, s ktorou som obohatila prípravu krehkých kuracích stehien! Návšteva to určite ocení. 😉
TIP: Recept môžete vylepšiť tak, že pred pečením pod kuracie stehná nakrájate ľubovolnú zeleninu na menšie kúsky.
Suroviny:
Postup:
Kuracie stehná – Kuracie stehná som si umyla, osolila a premiestnila do misy. Následne som pridala všetky suroviny, okrem šampanského. Mäso som dala do chladničky odpočívať aspoň na 1 hodinu. Rúru som si predhriala na 200 stupňov. Do zapekacej misky som poukladala marinované stehná, podliala troškou šampanským a zakryla alobalom. Piekla som cca 1 hodinu a 30 minút, podľa veľkosti stehien. Behom pečenia som stehná kontrolovala, prípadne podliala ešte šampanským a pred dopečením odkryla alobal, aby sa na vrchu urobila chrumkavá vrstva.
šťuchané zemiaky – Zemiaky som si ošúpala, nakrájala a uvarila v mierne osolenej vode domäkka. Medzitým som na panvici roztopila maslo ghee a pridala najemno nakrájanú červenú cibuľu. Opekala som na miernom plameni dozlatista. Potom som pridala trstinový cukor a miešala, dokiaľ sa nerozpustil. Uvarené zemiaky som zbavila vody, pridala ešte trošku masla ghee a rozšťuchala (nie na pyré!). Nakoniec som pridala skaramelizovanú cibuľku, nasekanú petržlenovú vňať a premiešala.
Dobrú chuť.